Kerajaan pastikan hidup rakyat sejahtera dan lebih baik

Kerajaan pastikan hidup rakyat sejahtera dan lebih baik

"Kedatangan pelancong ke negara kita bakal meningkatkan ekonomi negara..."

SEMPORNA - Kerajaan berusaha memastikan semua rakyat hidup dalam keadaan lebih baik dan sejahtera meskipun tinggal di kawasan yang jauh seperti di pulau-pulau, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa.

Beliau berkata, sehubungan itu, kerajaan ingin memastikan kemudahan di Semporna, terutama di kawasan pulau, dapat terus dipertingkat demi kesejahteraan rakyat dan pelancong.

"Sekarang kita sudah (hampir) bebas (daripada) Covid-19, pelancong asing akan datang ke Semporna, ada Pulau Mabul, Pulau Kapalai, Pulau Mataking dan Pulau Sipadan. Bila pelancong datang, penduduk Semporna dapat limpahan ekonomi, Sabah dan negara bertambah baik.

"Sebab tu sejauh mana, pulau mana, kerajaan tetap beri perhatian. Perdana Menteri (Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob) tidak mahu ada rakyat yang ketinggalan," katanya ketika berucap menyempurnakan perasmian Program Merdeka@Komuniti Keluarga Malaysia di Pulau Mabul malam Jumaat.

Annuar juga berkata, pertemuan malam ini (Jumaat) merupakan tanda ingatan kerajaan kepada rakyat Malaysia termasuk pasukan keselamatan yang berada di Pulau Mabul.

"Terima kasih rakyat Malaysia, malam ini (Jumaat) adalah malam dedikasi kita sebagai satu Keluarga Malaysia yang berdiri teguh, kita semua adalah adik-beradik satu keluarga," katanya dalam majlis yang dihadiri lebih 1,000 penduduk pulau itu.

Pegawai Daerah Semporna Juraimin Jadil pula berkata Kementerian Komunikasi dan Multimedia diharap dapat mengadakan lebih banyak program pendidikan serta kemahiran yang berkaitan kepada penduduk di kawasan itu. - Bernama

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)