Hilang punca pendapatan selepas suami diserang strok


Hilang punca pendapatan selepas suami diserang strok

"Ditambah pula, Rosnina perlu memberi tumpuan kepada anak lelakinya, Mohamad Ramadhan berusia dua tahun yang terlantar lumpuh akibat demam panas sejak berusia lapan bulan."

TELUK INTAN - Bagai jatuh ditimpa tangga. Itulah nasib yang menimpa Rosnina Mohd Idar, 43, selepas suaminya, Mohd Ridzuan Amat Nasri, 41, mengalami serangan strok, masalah penglihatan dan pendarahan dalam otak sejak dua minggu lalu.

Ditambah pula, Rosnina perlu memberi tumpuan kepada anak lelakinya, Mohamad Ramadhan berusia dua tahun yang terlantar lumpuh akibat demam panas sejak berusia lapan bulan.

Menurutnya, keadaan suaminya yang tidak mampu berjalan menyebabkan dia kehilangan satu-satunya sumber pendapatan keluarga.

"Walaupun suami mengambil upah dengan membuat pelbagai kerja sebelum ini, pendapatan yang diterima mampu untuk kami membayar sewa rumah dan membeli barang keperluan.

"Melihat keadaan kini selepas suami tidak boleh bekerja tambahan perlu menjaga kedua ibu bapa yang uzur, saya berasa buntu kerana tiada sumber pendapatan lain.


"Saya berusaha berjimat dengan berikan air susu pekat kepada anak tetapi dia tidak mahu, dia hendak susu juga. Susu tepung pun saya kurangkan kuantiti kerana mahu berjimat," katanya ketika ditemui Sinar Harian di rumahnya di Jalan Pasir Berdamar di sini pada Khamis.


Rosnina berkata, selain dibelenggu masalah kewangan, dia perlu memikirkan tempat tinggal baharu.

"Kami menyewa sebanyak RM400 sebulan sejak empat tahun lalu dan kini mempunyai sebulan tunggakan.

Kredit : Sinar Harian

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)