"Umur 13 Tahun , Ayah Dah Hantar Saya Pergi Gym , Suruh Jadi Kasar.


Menerusi satu perkongsian di Instagram pelakon berbadan sasa, Zul Ariffin ada berkongsikan kenangan ketika zaman remaja bersama bapanya.




Menurut Zul, baru-baru ini dia pulang ke Taiping bersama bapanya selepas tiga tahun tidak pulang ke rumah kerana masih belum boleh melupakan arwah ibunya.




BACA: Zul Ariffin Pegang Muka Ruhainies, Netizen Tanya Kata Dah Tak Nak Sentuh Perempuan?


“Zul dan Ariffin,, susah nak bergambar senyum sekali camni, last gambar kami senyum masa saya shoot filem Sangkar 2018.




“3 tahun lebih tak balik rumah kt Taiping sbb still sedih tengok bilik my mom, dapur dia masak, laluan dan rutin dia yg saya mmg hafal drpd kecik,, finally Alhamdulillah I’m back,” tulisnya.




Dalam entri tersebut, Zul berkata bapanya sudah menghantarnya ke gym sejak berusia 13 tahun. Bagaimanapun, bapanya berbuat demikian bukan untuk bida badan tetapi untuk menjadi seorang yang kasar.




“Umur 13 tahun my dad hantar me pergi gym suruh belajar, bukan sebab suruh jadi bodybuilder, sebab dia suruh jadi kasar, dah nape kan? Hari-hari dia tanya dah exercise? Angkat besi? Rare kan.. but now i know why daripada kecik dia suruh belajar camtu.




“So tonight kami berposing dengan besi concrete dan tin milo yang legend, sendiri buat sebab mana ada duit dulu nak beli benda-benda camni, gym pun tak banyak macam sekarang, but if there’s a will, there’s a way, love you Ayah!” tulisnya.




Diakhir perkongsian itu, Zul berkata sepanjang 13 tahun bergelar anak seni, dia tidak akan kecewakan bapanya kerana dia membawa nama bapa bersamanya.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!