“Siap Hayun2 Kaki Lagi Tu..” – Aksi Kanak2 ‘Bersantai’ Bawah TreIer Buat Ramai Ser4m


T1ndakan kanak-kanak yang bermain di jalan raya secara sesvka hati sememangnya boleh mengundang b4.haya kepada pemandu lain.
Walaupun perkara ini sudah banyak kali menjadi perbahasan, namun hal tersebut agak sukar dikawal kerana ada sesetengah kanak-kanak memang sukar untuk dinasihati.

Duduk bawah treler
Perkara ini samalah seperti tularnya satu video yang diperoleh daripada aplikasi T1kT0k milik @dato69nadi77 apabila memuat naik situasi seorang kanak-kanak yang duduk di bawah treler yang sedang berhenti di lampu isyarat.

Siap hayun2 kaki lagi tuPastinya ia sangat memb4.hayakan kerana bila-bila sahaja kanak-kanak tersebut boleh dig1lis andai ters1lap l4ngkah.Dia juga dilihat dengan selamba duduk sambil menghayun-hayun kaki dia bawah treler tanpa sedikit pun per4saan t4kvt.
Kenapa kena rakam dulu?
Sehubungan dengan perkongsian video tersebut, ramai yang telah meninggalkan komen dengan pelbagai respon. Ada yang menegvr t1ndakan per4.kam kerana langsung tidak menegur kanak-kanak berkenaan sedangkan dia tahu ia perkara merb4.haya.


Orang sabah je faham

Namun, ramai juga yang mempertahankan t1ndakan per4.kam video kerana kanak-kanak tersebut merupakan masyarakat Palauh yang ramai sudah faham benar dengan gerak geri mereka di sekitar Sabah.

Sumber: omm

Pihak Kami ,tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman social ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)