VIDEO - Wanita cuba masuk mall tanpa lengkap vaksin dipukul polis


Penunjuk perasaan pasport anti-vaksin di Perancis menyerang sebuah pusat membeli-belah pada hari Sabtu dan mengemukakan slogan 'kebebasan'. 


Visual tunjuk perasaan menjadi viral di internet di mana pihak berkuasa penegakan undang-undang dapat dilihat berundur sebelum perarakan warga.


Wartawan bebas Clement Lanot berkongsi visual tunjuk perasaan di akaun Twitternya yang menunjukkan konfrontasi tegang antara pihak berkuasa penegak undang-undang dan penunjuk perasaan. 


Para penunjuk perasaan menyerang pusat membeli-belah Chalet yang dilaporkan memerlukan pasport vaksin untuk orang masuk. Satu video menunjukkan penunjuk perasaan melaungkan 'kebebasan' dalam bahasa Perancis.


Satu lagi video menunjukkan pihak berkuasa penegakan undang-undang memasuki pusat membeli-belah untuk mengusir penunjuk perasaan. Namun, mereka terpaksa mundur di bawah tekanan dari warga yang menggunakan hak demokratik mereka untuk memprotes.


Tunjuk perasaan besar telah dilakukan di Perancis dari bulan Julai terhadap pasport vaksin yang diamanatkan oleh presiden. Emmanuel Macron memutuskan bahawa vaksin diwajibkan untuk pekerja kesihatan dan juga memerintahkan agar pasport vaksin diperlukan untuk mengakses tempat awam.Sejak itu, tunjuk perasaan telah merebak ke Australia di mana warga telah turun ke jalan untuk menentang dasar zalim yang dilaksanakan oleh pemerintah.


Wanita cuba masuk mall tanpa lengkap vaksin dipukul polis

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)