Vaksin ni Tuhan ke apa? Semua ni kerja Dajjal - Suhaimi Saad


Sebut saja nama penyanyi Suhaimi Saad pasti ramai tahu bahawa bekas anggota kumpulan nasyid In Team itu pernah mencetuskan kontroversi kerana pendirian anti vaksin dan pernah membuang ubat hospital.


Terbaru, menerusi satu perkongsian di Instagram, Suhaimi mempersoalkan adakah vaksin ini Tuhan sehinggakan untuk masuk ke masjid memerlukan dua dos vaksin.


“Vaksin ni Tuhan ke apa? Nampak macam lebih besar pulak dari MyKad dan syahadah. Nak masuk masjid, haji umrah, mall, kedai makan, semua nak kena dua dos dulu,” katanya.


Dalam pada itu, Suhaimi turut bertanyakan prosedur operasi standard (SOP) milik siapa dan turut disertakan dengan hashtag dajjal.


Sementara itu, dalam satu perkongsian lain, Suhaimi memuat naik status bahawa vaksin tidak diwajibkan, namun segala aktiviti seperti ke masjid memerlukan dua dos vaksin.


Jelasnya lagi, dia percaya kepada kekuasaan Allah dan tidak akan patuh kepada kerajaan yang zalim. Katanya lagi, dia tidak kisah jika tidak dibenarkan melakukan apa sahaja yang memerlukan dua dos vaksin.


“Tak wajibkan vaksin, tapi itu tak boleh ini tak boleh. Rentas negeri tak boleh, haji umrah tak boleh, solat jumaat tak boleh, semua kena dua dos dulu. Ada aku kisah,” katanya.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)