Tak Boleh Masuk Kawasan Surau, Lelaki Berbogel, bakar motosikal depan surau


Tak Boleh Masuk Kawasan Surau, Lelaki Berbogel, bakar motosikal depan surau

PONTIAN – Penduduk di Taman Megah di sini terkejut dengan kejadian seorang lelaki disyaki kurang siuman membakar motosikal di hadapan surau taman perumahan berkenaan hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 9.45 pagi itu, suspek yang berusia 38 tahun itu dikatakan menunggang motosikal dalam keadaan berbogel.

Menurut Pengerusi Surau Taman Megah, Abu Bakar Mohd. Basiran, lelaki itu kemudiannya memberhentikan motosikalnya di hadapan surau dan cuba untuk memasuki kawasan terbabit.

“Pintu pagar surau sentiasa berkunci sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dikuatkuasakan dan percubaan lelaki itu gagal sebelum dia berang dan bertindak membakar motosikalnya.

“Lelaki tersebut meninggalkan motosikal dan berjalan dalam keadaan berbogel kira-kira 500 meter dari lokasi surau dan berlegar-legar di kawasan premis perniagaan taman ini,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Pontian, Superintendan Mustafa Bakri Salleh berkata, pihaknya mengesahkan menerima laporan itu dan lelaki itu telah ditahan.

Katanya, suspek ditahan anggota polis dari Unit Rondaan Bermotorsikal (URB) setelah menerima aduan awam.

“Lelaki tersebut yang menghadapi masalah mental dan mempunyai sejarah rawatan telah diserahkan kepada abang kandungnya sebelum dihantar ke Hospital Pontian ( HP ) bagi mendapatkan rawatan,” katanya.-K! ONLINEKongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)