Polis buru individu rentas daerah guna jalan sawah

Polis buru individu rentas daerah guna jalan sawah

SABAK BERNAM: Walaupun laluan ditutup, namun masih terdapat segelintir individu yang berdegil dengan cuba menggunakan laluan sawah.

Kejadian itu dikesan berlaku di Jalan Bendang, Parit 4, Sekinchan di sini yang tular dalam laman sosial Facebook berhubung tindakan mereka.

Ketua Polis Daerah Sabak Bernam, Superintenden Agus Salim Mohd. Alias berkata, susulan tindakan individu terbabit, pihaknya kini sedang giat mengesan penunggang motosikal terbabit.

Pihaknya telah mengarahkan laluan tersebut yang merupakan antara jalan tikus ditutup bagi mengelakkan ia digunakan orang awam bagi memasuki daerah ini.

“Kita akan menambah halangan bagi mengelakkan kejadian sama berulang. Malah buat masa ini, kita sedang mengenal pasti individu-individu tersebut yang cuba merentas daerah di sekitar Sekinchan.

“Saya ingin tegaskan ini bukan melibatkan kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) yang dilaksanakan di Taman Pertama, Taman Serendah dan Taman Prima,” katanya ketika dihubungi hari ini.


Terdahulu, tular beberapa keping gambar menunjukkan aksi beberapa individu menunggang motosikal merentas daerah dengan melalui kawasan sawah bagi melintasi halangan yang dibuat pihak polis.

Tindakan tersebut mendapat kecaman netizen apabila perbuatan itu boleh menyebabkan peningkatan kes Covid-19 dan minta mereka tidak menyalahkan pihak berkuasa sekiranya tindakan dikenakan nanti.


LAZADA 4.4

LAZADA RAMADHAN SALE

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Tawaran 1 April - 15 Mei 2021

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)