Penduduk Gaza sangat baik - Ustaz Ebit


Update Dari Ustaz Ebit Lew : 

Tadi ziarah beberapa keluarga yang susah dan memerlukan di G@za. Saya shoping barang keperluan, makanan, dan mainan anak-anak. Bila berbual saya tanya nama. Semua bagitahu nama masing-masing. 

Seorang ni tak jawab-jawab. Rupanya tak dengar dah lama. Sakit. Saya tanya ada bawa jumpa doktor. Ubat hanya ada di Mesir. Dan selepas itu perlu pembedahan di west bank. Saya terus ambil nama jenis ubat tu. Nanti akan minta team Malaysia yang akan masuk dalam masa terdekat bawa ubat tu. 

Comel sangat adik tu. Maknya sebak menangis bila dengar ubat tu akan dapat dalam masa terdekat. Team Malaysia yang akan masuk lagi akan dibawa palestlneredcrescent .

Sebak bila anak kecil berlari-lari dan hanya ingin hidup yang tenang dan boleh majukan diri. Sukar peluang pekerjaan. Di b0m sampai 3 kali. Hilang seorang demi seorang dalam hidup. Saya beri duit belanja dan hadiah buat keluarga yang diziarahi. Tak berhenti mereka doakan untuk kami.

Penduduk Ga.za lembut dan baik sangat. Sifat dan akhlak mereka benar-benar terpuji

Terima kasih DS @hishammuddinhussein atas segala bantuan. ALLAH sahaja yang membalas jasa dan bantuan Dato Seri. Terima kasih wisma putra dan kedutaan Malaysia. Terima kasih Tuanku @hrhcrownprinceofjohor TMJ yang membantu dan bersama misi ini. Terima kasih semua yang bersama dan semua rakyat Malaysia. Ini semua usaha dan doa anda 

-ebitlew

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)