Lelaki beri bayi minum arak, menimbulkan kemarahan netizen

SEBERANG PERAI – Tindakan seorang lelaki memberi minuman tin dipercayai arak kepada seorang bayi menimbulkan kemarahan banyak pihak selepas video insiden itu tular di media sosial hari ini.

Video berdurasi 30 saat itu memaparkan seorang lelaki berusia dalam lingkungan 30-an sedang memangku bayi menyuapkan minuman berkenaan yang tertera label jenama minuman keras.


Turut kedengaran di dalam video itu adalah suara wanita yang bertutur dalam bahasa Tamil.


Insiden itu didakwa berlaku di sebuah flat di Teluk Bahang, Balik Pulau dekat sini, namun setakat ini tidak dapat disahkan kesahihannya.


Sementara itu, Ketua Pergerakan Anti Arak Murah Malaysia, David Marshel berkata, pihaknya membuat satu laporan polis di Perai di sini hari ini selepas melihat kiriman video tersebut.


“Laporan dibuat agar pihak polis membuat siasatan terhadap pelaku dan mengambil tindakan yang sewajarnya di bawah peruntukan undang-undang.


“Perbuatan terkutuk ini harus dihentikan dan bayi tersebut juga perlu dijauhkan daripada lelaki yang tidak bertanggungjawab itu,” katanya dalam satu kanyataan hari ini.

VIDEO : LELAKI BERI BAYI MINUM ARAK KLIK SINI

Beliau berkata, pihaknya turut meminta Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat mengambil tindakan segera bagi melakukan pemeriksaan dan membuat ujian darah terhadap bayi itu untuk memastikan dia tidak terdedah dengan kandungan alkohol.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)