SHOPEE 9.9! CRAZY SALE

Lazada 10.10

Lazada 10.10 Tenaga Sale!

Jurugambar, penganjur majlis kahwin dikompaun

SEBERANG PERAI – Penganjur dan jurugambar sebuah majlis perkahwinan di sebuah rumah di Butterworth di sini masing-masing dikompaun RM2,000 selepas didapati melanggar prosedur operasi standar (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semalam.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor berkata, pada pemeriksaan kira-kira pukul 1 tengah hari itu, pihaknya mendapati seramai 20 orang berkumpul di dalam rumah berkenaan.

Menurutnya, majlis tersebut membabitkan 19 ahli keluarga dan seorang jurugambar berusia 16 hingga 50 tahun bagi meraikan perkahwinan anak lelaki penganjur.

“Oleh kerana penganjuran sebarang majlis tidak dibenarkan ketika ini, penganjur dan jurugambar masing-masing dikompaun RM2,000.

“Kita terkilan kerana masih ada individu yang gagal mematuhi SOP dan sikap mementingkan diri sendiri tanpa menghiraukan situasi semasa,” katanya kepada pemberita hari ini.

Dalam perkembangan berbeza, Noorzainy berkata, pihaknya mengeluarkan 41 kompaun semalam dengan kesalahan merentas negeri dan daerah paling tinggi membabitkan sembilan individu. – K! ONLINETOPIK KETIGA - APA PERLU BUAT SELEPAS DAFTAR SSM


Menarik Di Telegram


Lazada 10.10

Lazada 10.10 Tenaga Sale!