Bersilat Dalam Rumah Teres, 8 Individu Dikompaun RM 1,500 Seorang

Polis mengenakan kompaun RM1,500  seorang terhadap lapan individu tempatan didapati berkumpul menjalankan aktiviti persilatan dalam sebuah rumah teres di Petaling Jaya pada 12 tengah malam tadi.

Dalam usaha memerangi penularan wabak covid-19 ini pelbagai usaha dan pengorbanan telah dilakukan oleh kerajaan dan rakyat malah ada yang sampai hilang kerja dan hilang punca pendapatan nak sara keluarga.

Namun masih ada sebilangan mereka yang degil dan tidak memikirkan tentang orang lain. Walaupun sudah berkali-kali hebahan media dibuat supaya mematuhi SOP PKP di daerah dan negeri masing-masing. 

Kes semakin hari semakin membimbangkan, penularan wabak covid-19 ini akan terus terjadi selagi kita sendiri yang degil tidak mematuhi SOP yang ditetapkan kerajaan. Kesannya ialah kepada sosial dan ekonomi. 

Yang kaya mungkin mampu dari segi keperluan asas boleh bayar kompaun dan sebagainya tapi sebaliknya bagi orang yang tak berkemampuan akan merasa impact yang sangat besar atas sikap penting diri anda.

📸 : Polis IPD PJ

Update Berita Akan Menyusul

LAZADA 4.4

LAZADA RAMADHAN SALE

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Tawaran 1 April - 15 Mei 2021

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)