"Sape kata tak boleh rentas negeri, Boleh rentas negeri" - Penjelasan UAI

Baru-baru ini tular beberapa gambar majlis tahnik anak Dato Siti Nurhaliza yang dihadiri beberapa tokoh agamawan terkenal seperti Ustaz Don dan Ustaz Azhar Idrus

Rata-rata netizen mempersoalkan tentang kebolehan seseorang individu merentas negeri bagi tujuan lawatan ke rumah kenalan iaitu menyimpang daripada tujuan asal (urusan kerja).

Tak kurang juga ada yang mengecam tindakan itu kerana ianya dianggap tidak adil kepada rakyat biasa yang tidak dibenarkan merentas negeri bagi tujuan lawatan sosial tapi golongan selebriti mendapat keistimewaan itu.

Terpanggil dengan kritikan orang ramai, Ustaz Azhar Idrus menjelaskan hal yang sebenar... "Ramai Yang Marah Kata mana boleh rentas negeri, Alah Bodoh Sungguh... Boleh La Rentas Negeri Apa Tak bolehnya..."

PETALING JAYA – Polis membuka kertas siasatan berhubung majlis tahnik yang dianjurkan seorang penyanyi tersohor tanah air yang didakwa tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP).

Ketua Polis Daerah Ampang, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, siasatan dijalankan selepas polis menerima satu laporan berkenaan majlis itu pada hari ini

Menurutnya, pihaknya menerima maklumat berkenaan majlis itu melalui laporan yang disiarkan sebuah portal berita berhubung rasa tidak puas hati netizen berkaitan majlis tahnik yang dianjurkan selebriti itu di kediamannya di Bukit Antarabangsa, Ampang.

“Terdapat juga beberapa keping gambar di dalam laporan berita terbabit menunjukkan kehadiran beberapa orang kenamaan (VVIP) dan penceramah agama terkenal di majlis itu.

“Laporan itu juga mendakwa VVIP dan penceramah jemputan hadir ke majlis tersebut tanpa kelulusan daripada pihak polis untuk merentas negeri atas alasan mereka tinggal di luar Selangor,” ujarnya dalam kenyataan hari ini. Jelasnya, laporan berkenaan juga mendakwa majlis itu dijalankan tanpa mematuhi SOP yang ditetapkan. “Ekoran itu, kita sudah menjalankan siasatan mengikut Peraturan 19 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2021.

“Penganjur majlis juga sudah dikenal pasti dan akan dipanggil untuk memberi keterangan,” ujarnya. Beliau turut menasihati orang ramai agar sentiasa sensitif dan mengutamakan SOP dalam sebarang aktiviti yang dijalankan.LAZADA 5.5

3 PLY MASK (50PCS/PACK) Earloop Disposable Face Mask Adult

RM 3.96 (-73%)


-3 PLY Non-Woven Disposable Face Mask is a flexible and multi-purpose usage face mask.

-It is meant to be disposable, or one time usage.

-It is manufactured with non-woven material and carefully engineered in 3 layers to provide adequate protection from dust and dirts for user.Derita Remaja Dirogol 3 Abang, Malam Dirogol Bapak.

Derita Remaja Dirogol 3 Abang, Malam Dirogol Bapak.

MELAKA

“Mangsa yang tidak lagi bersekolah mendakwa dia dirogol dan diliwat abang-abangnya pada waktu siang, manakala bapanya akan melakukan perbuatan terkutuk itu pada waktu malam dan mangsa akan dipukul sekiranya melawan,” jelasnya..


LAZADA 4.4

LAZADA RAMADHAN SALE

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Tawaran 1 April - 15 Mei 2021

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)