Murid Darjah 4 Trauma Dibuli Rakan Seasrama Hingga Lebam Muka


BENTONG – Sudahlah tidak dapat berjumpa dengan anak lebih sebulan akibat Covid-19, hati seorang ibu luluh apabila mendapati anak sulungnya yang berumur 10 tahun pulang ke rumah dengan kesan lebam di muka dipercayai akibat dibuli.

Malah akibat kejadian itu menyebabkan kanak-kanak yang belajar di sebuah sekolah berasrama di daerah ini itu menjadi trauma dan begitu takut kepada pelaku.

Nurul Aziela Waty Abu Khalid, 33, berkata, dia amat terkejut apabila mendapati anaknya yang baru enam minggu dihantar ke sekolah berasrama berkenaan dibuli dengan teruk sehingga terdapat kesan lebam dimuka, luka dibibir dan mengalami trauma.

“Semasa hantar anak ke sekolah saya lihat dia begitu seronok dan sebagai ibu bapa pun seronok juga, selepas enam minggu dan agak lama dia tidak telefon kerana ditegah, kini hati saya hancur melihat keadaan dia yang dibuli, sedangkan dia anak yang baik.

“Apabila sampai di rumah dia hanya menutup muka dan menipu saya mengatakan jatuh katil sebelum bapanya nampak kesan jari dimukanya yang akhirnya dia mengaku dipukul oleh tiga murid kerana menyatakan mereka kejam sebab memukul seorang lagi budak lain,” katanya ketika ditemui di rumahnya di sini hari ini.

Tambahnya, anaknya itu begitu trauma apabila merayu kepadanya dan suami agar merahsiakan perkara itu kerana bimbang akan dipukul lagi pada masa akan datang selain tidak mahu lagi tinggal di asrama.

Dalam pada itu, beliau berkata, anaknya mendakwa ditarik bibir sehingga luka, dihantuk ke dinding dan dipukul di bahagian muka sehingga terjatuh sebelum dipijak oleh murid Tahun Lima dan Tahun Enam Khamis lalu.

Ibu kepada empat anak itu berkata, anaknya mendakwa sebelum ini turut pernah dikurung hampir sejam dalam almari besi yang sempit di asrama sekolah berkenaan oleh murid yang sama.Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)