Mayat kanak-kanak jatuh longkang ditemui terapung

SEREMBAN - Selepas dua hari hilang dihanyutkan arus deras, mayat seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun yang dikuatiri lemas selepas terjatuh ke dalam longkang berhampiran rumahnya di Flat Cempaka di Seremban 2 di sini, dijumpai pada jam 7. 30 pagi Isnin.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Zon Seremban, Khir Amir Ahmad berkata, mangsa Mohammad Syafiq Mustaqim Mohammad Fadly, 8, ditemui terapung di dalam kolam takungan air Taman Arowana iaitu kira-kira 1.2 kilometer dari lokasinya terjatuh.

"Sebelum dijumpai, anggota kita telah buat rondaan setiap dua jam sekali sejak jam 2 pagi tadi (Isnin) dan ketika mahu memulakan operasi seterusnya pagi tadi, empat anggota kita ternampak mayat mangsa terapung.

"Ketika ditemui mangsa berseluar pendek dan dalam keadaan tertiarap," katanya kepada Sinar Harian.

Menurutnya, kedalaman paras air kolam takungan ketika itu kira-kira satu meter dan mayat mangsa kemudian dihantar ke Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) untuk tindakan lanjut.

Pada Sabtu melaporkan seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun dikhuatiri lemas selepas terjatuh ke dalam longkang berhampiran rumahnya di Flat Cempaka di Seremban 2 di sini.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd Said Ibrahim dipetik sebagai berkata, dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, mangsa, Mohammad Syafiq Mustaqim Mohammad Fadly dikatakan tergelincir ke dalam longkang sebelum dihanyutkan arus deras ketika bermain dengan abangnya berusia sembilan tahun dan seorang lagi kawan mereka berusia 12 tahun.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)