Lelaki mabuk dibelasah pekerja pasar raya tak pakai pelitup muka

Lelaki mabuk dibelasah pekerja pasar raya tak pakai pelitup muka

Padawan: Seorang lelaki yang dipercayai mabuk dan tidak mahu memakai pelitup muka ketika memasuki sebuah pasar raya di Kota Sentosa, sini, dibelasah beberapa pekerja premis perniagaan itu, kelmarin.

Rakaman video pergelutan yang tercetus ketika pekerja pasar raya itu cuba menghalau lelaki terbabit turut tular di media sosial sehingga mengundang pelbagai reaksi daripada warganet.

Pemangku Ketua Polis Daerah Padawan Deputi Superintendan Lim Jaw Shyong berkata, kejadian berlaku di pasar raya itu sekitar 4.30 petang.

Katanya, pasukan Task Force 4 Covid-19 Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Padawan segera ke tempat kejadian namun apabila tiba di situ, lelaki yang dipukul itu sudah beredar.

"Polis berjumpa dengan pengurus pasar raya terbabit dan hasil siasatan mendapati lelaki berusia 31 tahun itu dipercayai dalam keadaan mabuk masuk ke pasar raya tanpa memakai pelitup muka.

"Sebelum kejadian, lelaki terbabit dinasihatkan pihak pengurusan pasar raya untuk memakai pelitup muka tetapi berdegil lalu mengamuk sebelum pekerja pasar raya itu terpaksa menggunakan kekerasan menghalaunya," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Jaw Shyong berkata, pihaknya sudah mendapatkan maklumat daripada orang awam dan dimaklumkan lelaki terbabit tidak mengalami kecederaan yang serius.

Katanya, sehingga jam 6 petang semalam, tiada sebarang laporan polis diterima daripada mana-mana pihak berkaitan kejadian itu.

▶️Harian Metro

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)