Kereta Adun Rempuh Bawah Rumah Jiran, Dipercayai Hilang Kawalan

BALIK PULAU – Sebuah keluarga yang tinggal di Kampung Nelayan, Teluk Kumbar di sini telah dikejutkan dengan kejadian rempuhan kuat membabitkan sebuah kenderaan pacuan empat roda yang dipandu bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di bahagian bawah kediaman mereka hari ini.

Kejadian kira-kira pukul 12 tengah hari itu berlaku semasa penghuni kediaman berkenaan berada di dalam rumah jenis separa kayu dua tingkat.

Seorang penduduk yang enggan dikenali berkata, kejadian berlaku apabila kenderaan milik bekas ADUN berusia 60-an itu diparkir sementara di hadapan rumah jiran berkenaan dalam keadaan enjin dihidupkan.

Jarak antara rumah ADUN dan jiran terletak hanya kira-kira 10 meter.

“Ketika kejadian, mantan ADUN itu dikatakan mahu menukar gear neutral ke parking semasa mahu menurunkan salah seorang anaknya sebaik pulang dari Balik Pulau.

“Semasa mahu menukar gear, dia tertekan pedal minyak lalu menyebabkan kereta berkenaan hilang kawalan lalu merempuh bahagian bawah kediaman rumah jirannya itu,”katanya kepada Kosmo! hari ini.

Mengulas lanjut, saksi itu berkata, kejadian itu bagaimanapun tidak melibatkan kecederaan kepada pemandu mahupun penghuni kediaman terbabit.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)