Jalan "tikus" dibakar, langgar larangan rentas daerah,negeri...

Sikap Degil masyarakat Yang tidak bertanggunjawab

Masyarakat sudah sepatutnya faham betapa pentingnya untuk memutuskan rantaian jangkitan wabak COVID-19 apabila Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Namun begitu, apa yang mengecewakan serta menyedihkan, masih terdapat mereka yang masih lagi berdegil, keras kepala dan seakan tidak ambil kisah dan ambil tahu mengenai arahan PKP yang dikuatkuasakan.

Ini terbukti sikap segelintir masyarakat yang tidak bertanggunjawab telah merosakan penghadang Dan kawat duri Yang telah dibuat Di sempadan Besut Terengganu dan Pasir putih Kelantan.
Individu Yang tidak bertanggunjawab telah membakar Penghadang Dan kawat duri yg telah didirikan oleh Pihak polis. Mereka seolah-olah memberontak kerana "laluan tikus" yang biasa mereka lalui telah pun ditutup sepenuhnya disempadan besut terengganu- pasir putih Kelantan. Dengan itu Pihak IPD Besut bersama JKR Besut telah meletakkan Penghadang Batu bagi memastikan laluan ini tidak dialihkan pada masa Akan datang.


Orang ramai Yang mempunyai maklumat Berkaitan dgn kejadian merosakan harta kerajaan, boleh terus menghubungi  bilik gerakan IPD Besut ditalian 09-6959999.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!