Penduduk Protes PKP, Berdepan Kompaun RM 10,000 Bagi Semua Yang Ditahan...

 KOTA KINABALU - Tindakan tegas akan diambil terhadap penduduk yang menyertai perhimpunan protes terhadap Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di Kampung Muhibbah, Tawau.


Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hazani Ghazali berkata, tindakan itu termasuk kemungkinan semua yang ditahan akan dikenakan kompaun sehingga maksimum RM10,000.


"Apa yang dilakukan kumpulan berkenaan jelas melanggar pematuhan prosedur operasi standard (SOP) Covid-19 yang ditetapkan.


"Kompaun RM10,000 mengikut Ordinan Darurat (Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit)(Pindaan) 2021 terpakai untuk semua kategori PKP," katanya ketika dihubungi pada Sabtu.

NETFLIX PREMIUM UNLOCK

RM 19.90 (sekali bayar sahaja)

25,946 sold |

Android 5.0 dan ke atas sahaja

Nikmati lebih 50,000 movie dan siri kegemaran anda. Ada yang lama dan ada yang latest


Tambah beliau lagi, tindakan yang diambil itu berdasarkan Ordinan Darurat yang dilaksanakan dan ia untuk keselamatan orang ramai.


Kampung Muhibbah adalah salah satu lokaliti yang dikuatkuasakan PKP dan menyebabkan semua penduduk di kampung berkenaan tidak dibenarkan keluar sehingga menjejaskan sumber pendapatan orang ramai.


Penguatkuasaan PKP itu yang sepatutnya tamat pada Jumaat bagaimanapun dilanjutkan sehingga 8 Mei depan ekoran keadaan peningkatan kes yang signifikan.


Tidak berpuas hati dengan keadaan itu menyebabkan beberapa individu bertindak menganjurkan perhimpunan aman pada Sabtu bagi menunjukkan protes kepada keputusan yang dibuat pihak berkuasa.


Bagaimanapun, susulan daripada perhimpunan itu, seramai enam individu ditahan kerana didapati melanggar SOP.


LAZADA 4.4

SELL LIKE CRAZY: How to Get As Many Clients, Customers and Sales As You Can Possibly Handle

⚡ FLASH SALE RM 1.99 Only (R̶M̶ ̶1̶1̶9̶.̶9̶0̶)

PROMO SEHARI SAHAJA

In what some are calling the most controversial marketing book of the decade. Sell Like Crazy reveals an 8-phase selling system for generating absurd amounts of leads, sales and profit for any business in any marketing with digital marketing!


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)