Pemandu Kancil Lejen Disaman, Kereta Tak Layak Berada Di Jalan Raya - Polis

KUALA LUMPUR - Polis telah menahan sebuah kereta Perodua Kancil 'lejen' di Bandar Metropolitan Kepong di sini pada Ahad.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, pihaknya telah membuat pemeriksaan ke atas kereta itu pada jam 1 pagi.

"Pemeriksaan mendapati pemandu berusia 47 tahun itu tidak mempunyai lesen memandu, kita turut mengeluarkan saman terhadap lelaki itu.

"Pemeriksaan ke atas kereta itu pula mendapati ia tidak mempunyai cukai jalan, tidak mempunyai bumbung dan tayar kereta hadapan sebelah kanan pecah," katanya melalui kenyataan pada Ahad.

Zulkefly berkata, lelaki itu telah menunjukkan sebuah lagi kereta Perodua Kancil warna hijau yang tidak mempunyai nombor pendaftaran dan cermin pecah di pintu belakang sebelah kiri.

"Kedua-dua kereta itu tidak layak berada di atas jalan raya dan membahayakan kepada pengguna yang lain.

"Dua kenderaan tersebut ditahan di bawah Seksyen 64 Akta Pengangkutan Jalan 1987," katanya.
LAZADA 4.4

LAZADA RAMADHAN SALE

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Tawaran 1 April - 15 Mei 2021

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)



Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)