Kanak-kanak perempuan maut ditinggal dalam kereta

JOHOR BAHRU: Seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun ditemukan meninggal dunia setelah ditinggalkan beberapa jam di dalam kereta oleh neneknya di Sungai Tiram, Ulu Tiram, di sini, Ahad lalu.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Mohd Sohaimi Ishak berkata pihaknya menerima satu laporan daripada pihak Hospital Sultan Ismail (HSI) mengenai kes 'Brought In Death' membabitkan kematian seorang kanak-kanak berumur 3 tahun pada jam 6.41 petang.

Beliau berkata, hasil siasatan mendapati pada hari sama, nenek mangsa yang berusia 59 tahun membawa mangsa bersama kakak mangsa ke sekolah di sekitar Sungai Tiram lebih kurang jam 1 tengah hari dengan menaiki sebuah kenderaan Perodua Alza.

Beliau berkata, mangsa kemudian ditinggalkan di dalam kereta di rumahnya di Kampung Sungai Tiram, Ulu Tiram Johor tanpa disedari oleh nenek mangsa dan enjin kereta turut dimatikan.

Mohd Sohaimi berkata, kira-kira jam 6 petang ibu mangsa menyedari mangsa tiada di dalam rumah dan mencari di sekitar kawasan rumah namun tidak menjumpai.


1 / 3
Earn Crypto while you sleep
2 / 3
Invite Friends Earn Together
3 / 3
Leverage up to 125X

Buy & sell Crypto in minutes

10,324,864 people has joined |

Join the world's largest crypto exchange

"Nenek mangsa kemudiannya mula menyedari mangsa berada di dalam kereta dan mendapati mangsa sudah tidak sedarkan diri di lantai bawah tempat duduk belakang.

"Hasil bedah siasat oleh doktor di Hospital Sultan Ismail pada Isnin lalu mendapati keadaan tubuh badan mangsa adalah sihat dan tiada sebarang kesan lebam atau luka akibat didera.

"Doktor mengesahkan punca kematian mangsa adalah disebabkan 'Heat Stroke Due To Vehicular Entrapment' iaitu strok haba akibat terperangkap di dalam kenderaan," katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1) (a) Akta Kanak-Kanak 2001 yang jika sabit kesalahan boleh dihukum penjara selama tempoh tidak melebihi 20 tahun atau dengan denda tidak melebihi RM50,000, atau kedua-duanya. – BERNAMA


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)