Bayi Ditinggalkan, Mungkin Kesempitan Hidup

Bayi lelaki ditinggal dengan nota ringkas

GEORGE TOWN – Seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat ditemui ditinggalkan di hadapan pintu pejabat Persatuan Perkembangan Kesihatan Keluarga Pulau Pinang di Jelutong di sini semalam.

Bayi yang dibalut dengan kain tuala berwarna hijau muda itu dijumpai seorang lelaki berusia 43 tahun kira-kira pukul 7.40 malam.

Turut ditemui berdekatan bayi berkenaan adalah sekeping kertas yang tertera nota berbunyi, ‘Tolong jaga budak ini’.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, siasatan lanjut mendapati pengadu menemui bayi tersebut sebaik mahu membuka pintu premis dari dalam.

Menurutnya, lelaki tersebut kemudiannya membawa masuk bayi itu ke dalam premis dan memakaikan lampin pakai buang, pakaian serta diberi susu formula oleh seorang wanita.

“Pengadu memaklumkan yang dia ke situ untuk bertemu rakan-rakan lamanya. Dia tidak menyangka menemui bayi yang berada dalam keadaan baik dan tidak menangis itu.

“Pihak polis yang hadir ke lokasi kejadian bagaimanapun telah menyerahkan bayi tersebut kepada pihak hospital untuk rawatan lanjut serta pemantauan rapi,” katanya di sini hari ini.

Beliau berkata, penimbulan cap jari pada nota yang ditinggalkan bersama bayi telah dibuat termasuk meneliti rakaman sistem televisyen litar tertutup (CCTV) berhampiran lokasi kejadian.

Justeru katanya, orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian itu diminta menghubungi pegawai penyiasat di talian 019-473 5105 atau melaporkan di balai polis berhampiran. 

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)