Tak ada moral langsung...


MBPP AKAN AMBIL TINDAKAN TEGAS KE ATAS PEMANDU BEZZA BUANG SAMPAH DI ATAS JALAN

Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) akan mengambil tindakan tegas terhadap seorang lelaki yang didakwa membuang sampah dari keretanya yang diparkir di tempat meletak kenderaan.

MBPP memberi maklum balas demikian susulan tularnya sebuah video yang memaparkan gelagat seorang lelaki sedang membersihkan keretanya dan selamba membuang sampah di petak parkir di Jalan Masjid Kapitan Keling, Georgetown.

"MBPP memandang serius dan tindakan yang tegas akan diambil ke atas mana-mana individu yang mengotorkan bandar raya kita.

"Tindakan di bawah Seksyen 47(1)(e) Akta Parit, Jalan dan Bangunan 1974 yang membawa hukuman denda sehingga RM500 boleh dikenakan kepada orang yang melakukan kesalahan. Sabitan kedua atau kali kemudian boleh didenda sehingga RM1,000," tulisnya dalam catatan di Facebook.

MBPP juga menyarankan orang ramai untuk menjadi 'mata dan telinga' dengan melaporkan kepada pihak berkuasa agar sama-sama bertanggungjawab memelihara kebersihan bandar.Denim Jeans

PEMANDU MABOK REMPUH KERETA POLIS,AMBULANS DAN MOTORSIKAL

TRAGEDI

Pemandu Mercedez bergesel dgn Proton Saga hingga (Saga) itu terbabas dan rempuh kereta peronda polis, ambulans dan motosikal di tepi jalan.

Denim Jeans

Pacuan 4 Roda Hilang Kawalan Rempuh Bengkel Motorsikal

TRAGEDI

Sebuah pacuan 4 roda hilang kawalan lalu merempuh sebuah bengkel motorsikal. Pemandu tersebut keliru antara pedal minyak dan brek dipercayai akibat pengaruh alkohol.

Denim Jeans

Remaja Lelaki Lemas Di Dasar Kolam, Permainan "DIZZY CHALLENGE" Bertukar Tragedi...

TRAGEDI

Baru-baru ini, sebuah video yang tular di media sosial menunjukkan sekumpulan budak lelaki bermain 'permainan pening' di tepi kolam. Kumpulan itu memutar salah satu teman mereka sehingga pening sebelum menolaknya ke dalam kolam untuk melihat apakah dia masih dapat berenang atau menyerah pada pening sambil dirakam oleh salah seorang daripada teman mereka mungkin untuk content sosial media mereka.


▶️Harian Metro

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)