Remaja Lelaki Lemas Di Dasar Kolam, Permainan "DIZZY CHALLENGE" Bertukar Tragedi...

Melawak bersama kawan-kawan tak salah, tetapi harus selalu ada batasan mengenai apa yang dianggap menyenangkan dan apa yang berbahaya.


Baru-baru ini, sebuah video yang tular di media sosial menunjukkan sekumpulan budak lelaki bermain 'permainan pening' di tepi kolam. Kumpulan itu memutar salah satu teman mereka sehingga pening sebelum menolaknya ke dalam kolam untuk melihat apakah dia masih dapat berenang atau menyerah pada pening sambil dirakam oleh salah seorang daripada teman mereka mungkin untuk content sosial media mereka.


Namun, daripada jenaka bertukar tragedi apabila mangsa didapati lemas dan tidak timbul ke permukaan kolam dalam jangka masa yang sangat lama. Mereka berusaha untuk menyelamatkan mangsa namun gagal mencarinya kerana mangsa tidak timbul-timbul sama sekali.


Cemas dengan keadaan itu mereka segera mendapatkan bantuan pengawal kolam untuk mencari dan menyelamatkan mangsa. Mangsa berjaya ditemui dalam keadaan tidak sedar dan dikejarkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan.


Keadaan mangsa sekarang ni masih dalam keadaan tidak sedarkan diri dan mungkin boleh membawa maut akibat kegagalan fungsi paru-paru impak daripada lemas.


Kejadian ini dilaporkan berlaku di Filipina, jadikan sebagai pelajaran semoga anak-anak kita di Malaysia tidak meniru aksi ini. Tak semua benda boleh buat lawak.

Jangan lupa share video ini kepada teman-teman dan keluarga sebagai kesedaran supaya tidak meniru aksi jahil ini demi sebuah konten di sosial media. 

Jangan lupa follow Facebook kami dan jangan lupa share video ini kepada teman-teman dan keluarga sebagai kesedaran supaya tidak meniru aksi jahil ini demi sebuah konten di sosial media. 
Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)