LELAKI TAK PAKAI SELUAR DITAHAN, DIPERCAYAI SAKIT MENTAL


Seorang lelaki dipercayai sakit mental ditahan polis selepas bertindak di luar kawalan dengan menunjukkan kemaluannya kepada tiga jurujual wanita di premis menjual alat telekomunikasi di Jalan Pintu Pong, di sini semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kelantan, Asisten Komisioner Wan Khairuddin Wan Idris berkata, suspek berusia 26 tahun ditahan selepas polis menerima laporan daripada salah seorang mangsa berusia 31 tahun.

Katanya, kejadian itu berlaku kira-kira pukul 2.30 petang ketika mangsa sedang bekerja bersama dua rakannya di kaunter premis tersebut.

“Mangsa secara tiba-tiba didatangi lelaki terbabit dalam keadaan separuh bogel sambil memegang kemaluannya.

“Lelaki terbabit kemudian melompat di atas kaunter dan masuk ke dalam kawasan kedai. Terkejut melihat tindakan itu, ketiga-tiga jurujual itu berlari keluar dari kedai dan menghubungi polis,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Wan Khairuddin berkata, selepas menerima maklumat, polis segera menjalankan gerakan mengesan lelaki terbabit sebelum menahannya kira-kira 10 minit kemudian berhampiran lokasi.

“Suspek dibawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) di sini untuk pemeriksaan dan rawatan lanjut.

“Suspek tinggal bersama keluarga di rumah yang terletak berhampiran kedai berkenaan. Sebelum ini, lelaki itu pernah dirawat di HRPZ II kerana mengalami masalah kemurungan dan baru seminggu keluar dari wad hospital,” katanya.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan kerana perbuatan mengaibkan.

Terdahulu, tular dalam media sosial video berdurasi lebih dua minit yang memaparkan perbuatan aneh seorang lelaki yang menunjukkan kemaluannya kepada tiga orang jurujual wanita di sebuah premis menjual alat telekomunikasi. 


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)