Anak Tidur Ditemani Ular Sawa seberat 6 kg Seorang kanak-kanak berusia dua tahun tidur lena dengan 'ditemani' seekor ular sawa yang berlingkar pada bahu sebelum kejadian itu disedari oleh ibunya dalam kejadian di sebuah rumah di Kampung Gangsa Durian Tunggal di sini, pada Sabtu.


Wanita berkenaan, Nurul Fatehah Amran, 24, berkata, dia kebetulan masuk ke dalam bilik itu kira-kira jam 9 malam untuk menukar pakaian anaknya yang sedang tidur sebelum melihat ular sawa sepanjang satu meter berada di bahu kanak-kanak tersebut.


Menurut suri rumah itu, ular sawa berkenaan betul-betul berlingkar di bahu anaknya yang tidur di atas katil.


"Ketika masuk ke dalam bilik, saya ternampak benda berkilat bercorak batik bergerak-gerak di bahu anak saya yang sedang nyenyak tidur.


"Walaupun takut tetapi saya terus angkat dia dan panggil suami serta abang yang berada di rumah, sebelum abang kemudian menghubungi panggilan kecemasan," katanya ketika dihubungi pada Ahad.


Tambahnya, dia bersyukur kerana anaknya tidak mengalami kecederaan.


Sementara itu Pegawai Operasi, Bencana dan Logistik Pejabat Pertahanan Awam Daerah (PPAD) Alor Gajah, Leftenan (PA) Abdul Hadi Baharom berkata, empat anggota dikejarkan lokasi untuk operasi menangkap ular selepas menerima panggilan kecemasan pada jam 9.40 malam.


"Setiba di tempat kejadian, kita dapati ular sawa masih berada di bawah bantal dan mengambil masa lebih kurang 10 hingga 15 minit menangkap binatang seberat enam kilogram itu sebelum dilepaskan ke habitat asal jauh dari kawasan perumahan," katanya.Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)