Anjing Gigit Orang Awam, Mana Pecinta Haiwan? - Netizen Susulan viral isu seorang penghantar surat melastik anjing dengan getah sehingga dia dikenakan tindakan menjadi pertikaian dalam kalangan netizen apabila satu lagi isu iaitu anjing gigit paha seorang lelaki yang sedang jogging di suatu kawasan. 

Netizen mempersoalkan kemana hilangnya suara pecinta haiwan khususnya pecinta anjing apabila isu-isu keselamatan orang awam diserang oleh anjing. 

"Seorang penduduk Taman Seri Keramat Tengah,Hulu Kelang telah digigit ibu anjing berwarna hitam ketika sedang jogging di Jalan AU4/17C. 


"Mangsa telah berjaya mengetuk anjing apabila digigit.  Mangsa mendapat luka di peha dan telah mendapat rawatan di klinik berdekatan.


"Terdapat 4 ekor anjing di kawasan parking iaitu 2 ekor dewasa berwarna coklat (jantan) dan hitam (betina) dan 2 ekor anak anjing berwarna hitam.


"Mohon MPAJ mengambil tindakan segera kerana aduan berkaitan anjing liat ini telah lama dibuat semenjak tahun 2020 lagi dan sehingga hari ini belum selesai lagi.  


Apakah apabila ada penduduk yang mati akibat digigit anjing liar baru MPAJ mengambil tindakan serius.  Sedih melihat sikap MPAJ ini kerana kurang perihatin dan peka akan aduan yang dibuat."

Petikan diambil daripada group info roadblock malaysia

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)