SPR Sahkan 3 Petugas Dijangkiti Covid-19


 
Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Datuk Abdul Ghani Salleh hari ini mengesahkan tiga petugasnya pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah dijangkiti COVID-19.


Ketika dihubungi Bernama, Abdul Ghani berkata selain tiga petugas itu yang kini menerima rawatan di Hospital Sungai Buloh, Selangor, kesemua petugas SPR lain yang terlibat dengan pilihan raya itu diarah supaya menjalani kuarantin dua minggu.


Sebelum ini, sebuah media portal melaporkan dua petugas SPR dijangkiti COVID-19 selepas pulang daripada bertugas pada PRN Sabah.


Sementara itu, Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dalam sidang media hari ini berkata Kementerian Kesihatan (KKM) akan mewajibkan semua pegawai SPR yang bertugas di Tawau, Semporna, Lahad Datu dan Kunak untuk menjalani ujian saringan COVID-19.


“Mungkin kita akan lihat mereka yang kembali dari Sabah terutama mereka yang berkhidmat di Tawau, Semporna, Lahad Datu dan Kunak yang ada kebarangkalian dijangkiti (COVID-19).


“Jadi kita laksanakan saringan ujian dan mereka perlu duduk (kuarantin) di rumah. Sekiranya positif mereka akan masuk ke hospital untuk rawatan,” 


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)