Hina Sabah - Founder Comel(La Sangat) Cik Non bakal naik Bukit Aman

𝐇𝐢𝐧𝐚 𝐒𝐚𝐛𝐚𝐡: 𝐂𝐢𝐤 𝐍𝐨𝐧 𝐛𝐚𝐤𝐚𝐥 𝐧𝐚𝐢𝐤 𝐁𝐮𝐤𝐢𝐭 𝐀𝐦𝐚𝐧

Kuala Lumpur: Polis akan memanggil pengasas produk kecantikan menggunakan akaun Facebook (FB) atas nama Nor Shahadah Aisyah atau Cik Non susulan kenyataan dimuat naik di laman sosial FB miliknya menghina rakyat Sabah sebagai penyebab Covid-19 meningkat.

Timbalan Pengarah (Siasatan dan Perundangan) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, kertas siasatan sebelum ini sudah dibuka dan pihaknya akan memanggil individu terbabit dalam masa terdekat bagi membantu siasatan.

"Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 505 (b) Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi 1998," katanya ketika dihubungi tadi.

Harian Metro sebelum ini melaporkan polis sudah membuka kertas siasatan ke atas Cik Non susulan kenyataan dimuat naik di laman sosial FB miliknya didakwa menghina rakyat Sabah sebagai penyebab Covid-19 meningkat.

Terdahulu, Cik Non didakwa menghina orang Sabah dengan menggelar diri mereka 'bodoh' dan rakyat Sabah miskin selepas tidak berpuas hati dengan peningkatan kes Covid-19.

Cik Non sebelum ini mencetuskan kontroversi apabila caranya mempromosikan produk kecantikan mendapat kecaman netizen selain tular di media sosial bergaduh dengan pengawal keselamatan kerana dilarang masuk ke pusat beli-belah selepas tidak memakai pelitup muka.

▶️𝐇𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐞𝐭𝐫𝐨

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)