Al Jazeera Raja Penyebar Fitnah, Hati-hati... - Nas Daily

Media Massa Al Jazeera yang terkenal dengan kontrovesi dalam penyampaian berita-berita yang tidak sahih atau dalam bahasa ringkasnya "kuat spin"sekali lagi membuat beberapa tuduhan kepada seorang video creator iaitu Nas Daily yang mengundang kemarahan netizen khususnya pengikut-pengikut Nas Daily. 

Antara tuduhan yang dibuat oleh Al Jazeera adalah Nas Daily merupakan ejen Israel untuk mencuci minda orang ramai supaya terima agenda jahat Israel. Pihak Nas Daily menafikan tuduhan tersebut kerana mereka mewujudkan akademi itu untuk mendidik generasi baru supaya membuat video yang bermanfaat demi menyampaikan mesej yang bernas kepada umum.

Sebaliknya Nas Daily mendakwa bahawa Al Jazeera banyak membuat berita-berita palsu yang ditaja jutaan Dollar oleh badan kerajaan mereka.


"Saya adalah mangsa Fake News ... dan saya tidak boleh diam lagi.

"Saya sangat benci dengan drama. Saya hanya mahu mengembara ke dunia dan menunjukkan sisi positifnya. Tetapi sebilangan orang tidak suka.

"Pada bulan lalu, terdapat kempen Fake News yang diselaraskan terhadap Nas Daily yang menuduh kami mengenai perkara yang tidak benar.

"Mereka mempunyai wang tanpa had. Mereka mempunyai jangkauan yang tidak terhad. Mereka mempunyai kuasa yang tidak terhad.

"Tetapi saya mempunyai anda.

Video ini mengatakan semuanya. Sudah tiba masanya untuk membuat orang bertanggungjawab."Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)