Maki hamun orang sampai gambar kanak-kanak juga diviralkannyaBaru-baru ini kecoh mengenai seorang pengasas produk kecantikan yang berjaya Eira Azira yang memaki hamun seorang pengguna Facebook bernama Suharnizan Md Sidek kerana berang ditegur oleh wanita tersebut. 

Wanita itu dicaci dengan kata-kata kesat ketika live di Facebook termasuk makian B*B* dan penghinaan terhadap fizikal beliau mengundang rasa kurang senang dalam kalangan netizen. Ini tidak bermakna netizen menyebelahi mana-mana pihak.

Namun yang mengundang kemarahan netizen adalah, terdapat 2 gambar kanak-kanak yang tidak bersalah turut sama mendapat malu akibat dimaki secara LIVE di Facebook. Kalau nak bergaduh sesama anda sebagai orang dewasa itu terserah anda, anda berdua mempunyai kewarasan untuk berfikir dan selesaikan masalah anda sebagai orang dewasa TAPI kenapa sampai melibatkan kanak-kanak yang tidak bersalah? Mereka juga ikut terkesan akibat dimaki hamun ketika LIVE di Facebook dan pastinya akan memberi kesan yang negatif terhadap kehidupan mereka. 


Lain kali guna otak, jangan sesuka hati memalukan kanak-kanak macam tu.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)