Maki hamun orang sampai gambar kanak-kanak juga diviralkannyaBaru-baru ini kecoh mengenai seorang pengasas produk kecantikan yang berjaya Eira Azira yang memaki hamun seorang pengguna Facebook bernama Suharnizan Md Sidek kerana berang ditegur oleh wanita tersebut. 

Wanita itu dicaci dengan kata-kata kesat ketika live di Facebook termasuk makian B*B* dan penghinaan terhadap fizikal beliau mengundang rasa kurang senang dalam kalangan netizen. Ini tidak bermakna netizen menyebelahi mana-mana pihak.

Namun yang mengundang kemarahan netizen adalah, terdapat 2 gambar kanak-kanak yang tidak bersalah turut sama mendapat malu akibat dimaki secara LIVE di Facebook. Kalau nak bergaduh sesama anda sebagai orang dewasa itu terserah anda, anda berdua mempunyai kewarasan untuk berfikir dan selesaikan masalah anda sebagai orang dewasa TAPI kenapa sampai melibatkan kanak-kanak yang tidak bersalah? Mereka juga ikut terkesan akibat dimaki hamun ketika LIVE di Facebook dan pastinya akan memberi kesan yang negatif terhadap kehidupan mereka. 


Lain kali guna otak, jangan sesuka hati memalukan kanak-kanak macam tu.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Shopee 1.1

Shopee 1.1 New Year Sale!

Pelbagai barangan dengan harga teristimewa hanya di Shopee


Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja