Sila berambus dari bumi Malaysia untuk selamanya - netizen


Jabatan Imigresen Malaysia (Imigresen) menegaskan bahawa warga Bangladesh, Md Rayhan Kabir tetap akan diusir keluar setelah proses siasatan selesai.

Ketua Pengarah Imigresen, Datuk Khairul Dzaimee Daud berkata, buat masa ini siasatan masih dijalankan Polis Diraja Malaysia (PDRM).

"Saya difahamkan hasil siasatan itu telah dihantar kepada Jabatan Peguam Negara. Setelah selesai proses itu, dia (Rayhan) akan dihantar pulang ke negara asalnya, Bangladesh," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Imigresen Putrajaya di sini hari ini.

Selain itu, beliau berkata, pas lawatan kerja Rayhan juga sudah ditamatkan.

Ketika ditanya pemberita, Khairul Dzaimee berkata, beliau tidak boleh memberi tarikh jangkaan Rayhan akan dibawa keluar dari Malaysia.

"Cuma, penerbangan paling awal ke Bangladesh ialah pada 31 Ogos ini. Dia akan disenarai hitam untuk selama-lamanya," katanya.

Md Rayhan ditahan di Setapak, Kuala Lumpur pada 24 Julai selepas Jabatan Imigresen memohon bantuan orang awam menjejaki individu berkenaan yang muncul dalam dokumentari Al Jazeera.

Menerusi dokumentari itu, Md Rayhan membuat kenyataan berhubung layanan pihak berkuasa Malaysia terhadap pendatang asing tanpa izin (PATI) ketika negara melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi membanteras penularan koronavirus (Covid-19).

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)