Saya ni orang yang berjaya, mustahil saya seleweng Tabung Haji - Azeez


 Ahli Parlimen Baling, Datuk Seri Abdul Azeez Rahim menegaskan beliau seorang ahli perniagaan yang berjaya sebelum menyertai politik.


Justeru bekas Pengerusi Tabung Haji (TH) memberitahu, tidak ada harta daripada badan milik orang Islam yang pernah diketuainya dahulu diseleweng walau satu sen sekalipun.


Katanya, ketika memegang jawatan pengerusi di institusi kewangan itu beliau hanya mempengerusikan mesyuarat dan tidak pernah meluluskan apa-apa penjualan berkaitan TH.


“Kakak-kakak, abang-abang saya nak beritahu, saya ini orang berniaga yang berjaya sebelum menyertai politik.“Saya kenal bossku (Datuk Seri Najib Razak), Yang Amat Berhormat Peja (Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu) sudah lama dah,” katanya.


Beliau berkata demikian pada ceramah Pembongkaran Isu Tabung Haji Haji, Felda Dan Di Sebalik Debat Sinar di Besout 2, Felda Besout, Trolak malam ini.


Beliau mengambil peluang menggunakan pentas ceramah berkenaan untuk mendedahkan isu yang pernah dibangkitkan Pakatan Harapan (PH) yang kononnya mendakwa TH mengalami kerugian ketika pentadbiran Barisan Nasional (BN) sebelum ini.


Najib turut hadir sama pada ceramah yang sama.


Dalam pada itu, Abdul Azeez mendakwa beliau menjadi mangsa setelah ditipu oleh Tokoh Wartawan Negara, Tan Sri Johan Jaafar yang mengendalikan debat antara beliau dan bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mujahid Yusof awal bulan lalu.


Beliau mendakwa, sebelum debat itu bermula Johan telah menetapkan beberapa syarat yang perlu dipatuhi oleh beliau dan Mujahid.


Bagaimanapun, beliau memberitahu, syarat yang ditetapkan itu pula dilanggar apabila beliau ‘diserang’ dengan soalan yang tidak sewajarnya.


“Saya ditipu oleh Johan, Sinar tak tipu,” ujarnya merujuk kepada akhbar Sinar Harian yang menjadi penganjur debat terbuka itu.


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)