Timb Menteri Agama dari PAS dan walaun tak reti Matematik - Mujahid (PHD holder)Baru-baru ini sedang hangat perbincangan dalam parlimen mengenai isu penjualan tanah TH dan ianya menjadi percakaran lisan antara bekas menteri agama dan timbalan menteri agama mengenai track record aset penjualan tanah TH yang difahamkan bagi tujuan untuk membayar hutang. 

Namun bekas Menteri Agama Mujahid Yusof Rawa dalam satu posting di laman twitter miliknya menegaskan bahawa dakwaan mengenai penjualan tanah yang bernilai RM 4,500 adalah tidak benar.

"Timb Menteri Agama dari PAS dan walaun tak reti Matematik. Tanah THP, BSV sdn bhd diletakkan pd harga RM170juta dgn keluasan total 6,513.8 ha.Jika satu hektar akan jadi RM26,098..mai mana RM4,500/ha.Jawapan di parlimen jd bahan pembodohan rakyat!" Dalam pada itu sahabatnya YB Khalid Samad mempertahankan kenyataan Mujahid Yusof Rawa dan mendakwa ini adalah suatu mainan politik semata-mata. 

"Nak bermain politik dalam soal jualan tanah Tabung Haji. Sanggup pertahankan yang merosakkan TH asalkan dapat keuntungan politik. Sehingga angka pun nak diputar belitnya.

Melayu Isle perjuangan PAS lor niih." Sejauh manakah kebenaran isu penjualan tanah TH ini? Sila like share dan komen pendapat anda
 

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)