Kerajaan dipimpin bukan Islam bertindak adil, Kerajaan dipimpin orang Islam bertindak zalim - Khalid SamadSatu petikan dari laman sosial twitter milik Khalid Samad yang bersetuju dengan kenyataan ulama silam bahawa Kerajaan yang dipimpin oleh bukan Islam boleh bertindak adil berbanding pimpinan oleh orang Islam boleh bertindak zalim.

Beliau juga mendakwa pembentukan muafakat nasional ini hanyalah berpaksikan konsep kesatuan Melayu Islam dan tidak menjamin keadilan. 

"Kerajaan dipimpin bukan islam boleh bertindak adil dan kerajaan dipimpin orang islam boleh bertindak zalim.

"Kebenaran kata-kata ulama silam ini terbukti benar bila kita lihat suasana negara ummat Islam dewasa ini. Rakyat mereka berhijrah ke UK, US, Eropah mendambakan keadilan.

"Kata-kata ini menyanggah hujah dan justifikasi pembentukan Muafakat Nasional yang berpaksikan konsep kesatuan Melayu Islam. Melayu Islam memerintah atas asas Melayu Islam tak jamin keadilan. Yang jamin keadilan adalah kerajaan yang dibentuk atas paksi amanah, berkebajikan, adil.."Kenyataan tersebut mendapat kecaman hebat oleh netizen kerana ianya bercanggah dengan apa yang diajarkan dalam Islam sejak sekian lama. 
Pada pandangan anda sendiri tentang kenyataan ini? Jangan lupa share untuk mendapatkan lebih banyak pandangan orang-orang yang lebih arif dalam perkara ini supaya akidah kita tidak terpesong dan pelihara iman.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Shopee 1.1

Shopee 1.1 New Year Sale!

Pelbagai barangan dengan harga teristimewa hanya di Shopee


Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja