Biar Tuhan yang hukum jika kami ada dosa, Jangan sibuk soal transgender - Siti KasimSatu kenyataan yang dibuat oleh Menteri Agama iaitu Dr Zulkifli Mohamad yang memberikan lesen penuh kepada Jabatan Agama Islam Wilayah Perseketuan(JAWI) untuk mengambil tindakan dan memberi kaunseling atau mendidik individu transgender supaya kembali ke pangkal jalan mendapat pelbagai respond daripada orang ramai termasuk NGO yang tidak berpuas hati dengan kenyataan tersebut.

Tindakan Menteri Agama adalah wajar dan diterima positif dalam kalangan masyarakat khususnya umat Islam di Malaysia memandangkan isu-isu transgender yang menonjolkan posting-posting lucah yang terang-terangan bertentangan dengan ajaran agama Islam. Namun terdapat beberapa NGO dan individu terkenal seperti Siti Kasim amat tidak berpuas hati dengan kenyataan tersebut. 

Satu posting yang dipetik dari akaun Facebook milik Siti Kasim yang agak marah dan kecewa tindakan Menteri Agama dalam usaha menangani isu-isu transgender ini.

"Yang dok sibuk dengan rakyat maknyah yang langsung tak kacau kehidupan kamu apa hal?

"Pak Menteri agama tolonglah... Tolong rakyat Muslim yang miskin dan daif boleh tak? Maknyah tak ada kacau pon hidup orang macam kamu. Melayu macam kami tak kacau pon hidup kamu. Boleh tak let God punish us if we have sin? You're not appointed by God. Thank you very much." - Siti KasimRAKYAT TRANSGENDER MALAYSIA Yang dok sibuk dengan rakyat maknyah yang langsung tak kacau kehidupan kamu apa hal? Pak...

Posted by Siti Kasim on Saturday, July 11, 2020

Selain itu, satu laman blog Justiceforsisters yang meluahkan rasa kecewa dan terancam dengan kenyataan Menteri Agama kita. 

Sumber Asli : Baca disini

Buat dropship dengan pelbagai jenis pengiklan termasuk pengiklan gergasi seperti Shopee dan Lazada di rumah guna smartphone je https://shopee.com.my/product/167038758/5417908108/

Posted by Shopee on Friday, March 27, 2020
Kesimpulannya ialah usaha Menteri Agama untuk mengatasi isu-isu transgender ini adalah sangat wajar untuk umat Islam bukan saja di Malaysia tapi seluruh dunia. Tidak ada dalam Al Quran yang menghalalkan amalan jijik menukar jantina ini. 

Jangan lupa like dan share Lazdrop Asia yer! TQ

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)