Anggota Bomba berjaya memujuk seorang wanita yang cuba terjun dari Jambatan Tok Pasai Kuala KedahWANITA yang dipercayai mengalami tekanan perasaan nekad untuk terjun ke dalam laut dari Jambatan Tok Pasai, Kuala Kedah, hari ini.

Bagaimanapun, tindakannya berjaya dihalang anggota bomba yang cuba memujuknya hampir 10 minit.

Dalam kejadian pada 3.30 petang itu, wanita berusia 29 tahun itu dipercayai kemurungan dan cuba untuk terjun di atas jambatan pada ketinggian kira-kira 30 meter dari laut dalam separa sedar sambil menangis.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Penguasa Kanan Bomba I Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada 3.40 petang.

Beliau berkata, sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Alor Setar yang diketuai Pegawai Bomba Kanan (PBK) II Ahmad Nozlan Zakaria tiba di lokasi pada 3.54 petang.

"Setibanya di lokasi didapati wanita itu berada di tengah-tengah jambatan dan cuba untuk terjun.

"Berikutan itu, anggota kami mencuba pelbagai cara untuk memujuknya supaya lembut hati sebelum membatalkan cubaannya untuk terjun," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Mohamadul Ehsan berkata, mangsa berjaya diselamatkan tanpa sebarang kecederaan dan dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk rawatan lanjut sambil diiringi polis.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)