Pemandu MABOK hampir rempuh sekatan jalan raya
Seorang lelaki dipercayai mabuk nyaris merempuh sekatan jalan raya oleh polis di Kilometer 40.8 Lebuhraya Utara Selatan berhampiran Plaza Tol Hutan Kampung, pada malam Rabu.

Dalam kejadian jam 11.30 malam itu, suspek berusia 58 tahun yang memandu Proton Saga FLX dipercayai dalam perjalanan dari arah utara menuju ke Pulau Pinang.

Bagaimanapun kereta dipandu suspek yang dipercayai menetap di Butterworth, terbabas sebelum melanggar tali penghadang jalan berhampiran sekatan jalan raya di kawasan berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Mohd Rozi Jidin, berkata pemeriksaan polis kemudian mendapati paras alkohol dalam tubuhnya agak tinggi.

"Kita melakukan dua pemeriksaan kandungan alkohol terhadap suspek sebelum dia ditahan dan dibawa ke Balai Polis Alor Setar untuk siasatan lanjut," katanya di sini, malam Rabu.

Katanya, lelaki terbabit turut dipercayai melanggar Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dengan merentas sempadan negeri tanpa dokumen kerja atau surat kebenaran polis.

Beliau berkata, kes disiasat mengikut Peraturan 3(1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Kawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) 2020.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)