Jodoh tak panjang, Dai Farhan ceraikan istri ketika hamil sebab...


Seakan tidak ada pengakhiran kemelut rumah tangga Da’i Farhan dengan isteri barunya Noorainul Naqim Mohd Radzi apabila wanita itu memberitahu bahawa dirinya sudah bercerai dengan pendakwah muda tersebut.

Perkara itu disampaikan melalui muat naik di Instagram sebentar tadi dengan menulis panjang lebar mengenai jalan cerita pernikahan mereka.

Diceraikan ketika hamil

Noorainul Naqim atau Drholis memaklumkan bahawa Da’i Farhan sudah melafazkan cerai pada 27 April yang lalu selepas dirinya hamil anak pertama bersama pendakwah tersebut.


Rela diceraikan

Menurut perkongsian itu lagi, Da’i Farhan dikatakan terlalu merindui anak-anaknya. Atas desakan pelbagai pihak, wanita tersebut dengan rela memilih untuk diceraikan.

Susulan daripada itu, dia berharap agar tidak lagi dikaitkan dengan pendakwah itu dan sempat meminta maaf sepanjang  pernikahan mereka andai kata ada pihak yang terguris.


Hamil anak pertama

Pada 25 April yang lalu, drholis telah mengesahkan bahawa dirinya hamil dan memuat naik berita gembira itu di media sosial selepas berasa loya dan muntah-muntah.

Selepas mendapatkan rawatan doktor, dia disahkan hamil setelah ujian kehamilan yang dilakukan menunjukkan dua garis.


Terdahulu, pasangan tersebut pernah menggemparkan negara apabila bernikah di Tanah Suci tanpa pengetahuan isteri pertama. Da’i Farhan juga teruk dihentam netizen kerana menceraikan isteri pertama ketika sarat mengandung anak kedua mereka.

Sumber : Drholis

Kami mendoakan Dai Farhan dan pasangan yang terbaik dalam meneruskan kehidupan yang banyak dugaaan dan cabaran. Jodoh itu milik Allah, hanya Allah dan anda sahaja yang tahu situasi sebenar berbanding orang luar. Semoga Allah merahmati kalian berdua dan mohon netizen agar tidak mencemuh,mengutuk dan sebagainya dibulan puasa ini. Penceraian bukanlah bahan jenaka untuk kita ketawakan nasib orang, sama-samalah kita mendoakan umat Islam berbaik dan bersatulah hendaknya dalam mencari redha Allah SWT.Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)