Warga Emas Diberhentikan Kerja, Kayuh Basikal Ratusan Kilometer Pulang Ke Kampung


Setiap insan pasti akan merasa sed1h apabila terpaksa diberhentikan kerja lebih-lebih lagi dalam situasi yang mervncing seperti sekarang ini.

Dugaan berat tersebut dihadapi oleh seorang warga emas yang dikatakan telah diberhentikan kerja sebagai pengawal keseIamatan di Thailand.

Menerusi perkongsian asal seorang pengguna Faceb0ok, Wipap0rn Rungchot memberitahu bahawa warga emas itu mengayuh basikal ratusan kilometer untuk kembali ke kampung halaman setelah diberhentikan kerja.

Dia yang masih memakai pakaian seragam pengawal keselamatan, menunggang basikal bermula dari wilayah Rayong ke Ubon Ratchathani yang mengambil masa berhari-hari.

Ketika ditemui, dia berada dalam keadaan yang sangat Ietih dan juga tidak mempunyai wang sehingga dikatakan tidak dapat membeli makanan dan minuman.

Mujur ada insan yang membantunya, namun kesihatannya berada dalam keadaan yang tidak baik.

Dikhabarkan penglihatan warga tua ini terganggu namun tidak ada wang untuk mendapatkan raw4tan. Dia akhirnya membuat keputusan untuk kembali ke kampung halaman setelah diberhentikan kerja.Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)