"Saya Tidak Pernah TERSANDAR dan Mengeluh! Saya hanya mempertahankan maruah fakir miskin" - Ustaz Abu Syafiq


Suatu kenyataan yang dipost menerusi laman Instagram milik Ustaz Abu Syafiq susulan daripada posting yang dibuat oleh Ustaz Ebit Liew yang menyatakan hasrat beliau untuk tidak lagi turun padang memberi bantuan secara langsung dari rumah ke rumah selepas dipanggil oleh pihak polis di Bukit Aman beberapa hari yang lalu.Rata-rata netizen meminta Ustaz Ebit Liew untuk tidak berputus asa dan mengharapkan agar usaha baik Ustaz Ebit diteruskan demi kebajikan umat Islam khususnya di Malaysia ini.

Ustaz Ebit yang terkenal dengan cara dakwah beliau yang penuh lemah lembut dan sering mempromosikan kasih sayang dalam Islam merasa agak terkilan dengan apa yang beliau lalui disaat ini.

Pada masa yang sama, Ustaz Abu Syafiq juga membuat 1 posting mempromosikan amal jariah beliau yang dikatakannya adalah cara yang betul dalam menyampaikan sumbangan kepada orang ramai TANPA mengaibkan sesiapa


"Maki saya saya senyum"  Saya Tidak Pernah TERSANDAR Tidak Pernah Mengeluh! Inilah saya. Perjuangan ASWJ jelas. Hujjah pedas. Dihina dicerca tak pernah saya balas. Cakaplah apa sekalipun. Ia ibarat angin yang berlalu seketika akhirnya meninggalkan kita jua. Saya pernah masuk Mahkamah, disaman banyak kali dan saya tak kalah, dihalang mengajar oleh pro Wahhabi and Syiah tapi saya cari tempat Ahli Sunnah. Keluarga saya jangan cakaplah. Memang ada kesan. Saya tak kisah. Sebab bila saya duduk bersama dengan keluarga saya mesra dan bergelak manja. Kami semua ok sahaja. Kenal saya. Tegas dengan hujjah. Tak pernah kalah tak pernah tersungkur tak pernah tersandar tak pernah mengalah. Itu saya selalu semat dalam diri. Halang sini saya kesana. Godam FB saya saya bukak IG. Maki saya saya senyum. Kerana saya tahu insan terbaik akan diuji selamanya. Saya teruskan...ya..saya teruskan..ya pasti saya teruskan.... Saya tidak akan tersandar dan tidak pernah mengeluh...kata ni kusemat dalam2.. Kita Mesti Menang! www.instagram.com/ustazabusyafiq
A post shared by Ustaz Abu Syafiq (@ustazabusyafiq) on

Ustaz Abu Syafiq menyatakan kondisi beliau yang tidak pernah TERSANDAR atau putus asa dalam membuat amal jariah dan menegaskan bahawa beliau menggunakan kaedah yang TEGAS dalam menegur sesuatu perkara.

" Saya Tidak Pernah TERSANDAR Tidak Pernah Mengeluh!

Inilah saya. Perjuangan ASWJ jelas. Hujjah pedas. Dihina dicerca tak pernah saya balas. Cakaplah apa sekalipun. Ia ibarat angin yang berlalu seketika akhirnya meninggalkan kita jua.

Saya pernah masuk Mahkamah, disaman banyak kali dan saya tak kalah, dihalang mengajar oleh pro Wahhabi and Syiah tapi saya cari tempat Ahli Sunnah.

Keluarga saya jangan cakaplah. Memang ada kesan. Saya tak kisah. Sebab bila saya duduk bersama dengan keluarga saya mesra dan bergelak manja. Kami semua ok sahaja. Kenal saya.
Tegas dengan hujjah. Tak pernah kalah tak pernah tersungkur tak pernah tersandar tak pernah mengalah. Itu saya selalu semat dalam diri.

Halang sini saya kesana. Godam FB saya saya bukak IG. Maki saya saya senyum. Kerana saya tahu insan terbaik akan diuji selamanya.

Saya teruskan...ya..saya teruskan..ya pasti saya teruskan.... Saya tidak akan tersandar dan tidak pernah mengeluh...kata ni kusemat dalam2.. Kita Mesti Menang! " ujar Ustaz Abu Syafiq

Kepada Ustaz Ebit Liew, Admin dan seluruh netizen/rakyat Malaysia mengucapkan jutaan terima kasih atas pengorbanan Ustaz kepada kami, bagi ilmu pada kami, bantu saudara muslim kita dan kami berharap agar Ustaz Ebit tidak berputus asa, teruskan usaha Ustaz yang baik itu.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)