"Saya pernah ditawarkan jawatan T.Mufti, tapi saya TOLAK! " - Ustaz Abu Syafiq


Setelah Ustaz Ebit mendapat kebenaran untuk bergerak sempena musim PKP bagi meneruskan misi bantuan kepada orang ramai dan berita itu disenangi oleh jutaan rakyat Malaysia termasuk non-muslim. Dalam pada itu, Ustaz Abu Syafiq juga berkongsi pengalaman beliau mendapat tawaran Timbalan Mufti namun ditolak.

Tolak tawaran jawatan T.Mufti

"Ada orang mendakwa kononnya saya mahukan jawatan besar kerana itu saya menampakkan kehebatan ilmu saya.

Subhanallah. Apakah tuduhan ini dibulan Ramadhan terutamanya dihalalkan ia diperlakukan keatas saya?! Saya bukan jenis gila jawatan seperti yang difitnah."

"Untuk makluman saya pernah ditawarkan jawatan Timbalan Mufti namun seketika itu saya telah nekad pulang ke negeri asal saya untuk duduk berhampiran dengan ibu saya. Selain itu saya mahu menyampaikan dakwah di halaman negeri asal saya di Pahang. Saya orang jati Pahang. Lahir di Bandar Diraja Pekan. Dibesarkan di Pahang sebelum merantau keluar negara menimba ilmu kemudian berada di beberapa negeri lain tanah air sebelum pulang semula ke Pahang.

SAYA TOLAK JAWATAN T. MUFTI DEMI IBU. Ada orang mendakwa kononnya saya mahukan jawatan besar kerana itu saya menampakkan kehebatan ilmu saya. Subhanallah. Apakah tuduhan ini dibulan Ramadhan terutamanya dihalalkan ia diperlakukan keatas saya?! Saya bukan jenis gila jawatan seperti yang difitnah. Untuk makluman saya pernah ditawarkan jawatan Timbalan Mufti namun seketika itu saya telah nekad pulang ke negeri asal saya untuk duduk berhampiran dengan ibu saya. Selain itu saya mahu menyampaikan dakwah di halaman negeri asal saya di Pahang. Saya orang jati Pahang. Lahir di Bandar Diraja Pekan. Dibesarkan di Pahang sebelum merantau keluar negara menimba ilmu kemudian berada di beberapa negeri lain tanah air sebelum pulang semula ke Pahang. Ya Allah...fitnah yang melanda saya ini saya hanya harapkan agar wujud kebaikan buat Ahli Sunnah Wal Jamaah Al-Asya'irah Al-Maturidiyah kerana itu perjuangan saya selain menolak ajaran Syiah, Wahhabi dan selainnya. www.instagram.com/ustazabusyafiq
A post shared by Ustaz Abu Syafiq (@ustazabusyafiq) on


Beliau mendakwa bahawa dirinya difitnah dan mengharapakan suatu kebaikan daripada pejuangan beliau menolak ajaran Syiah.Wahabi dan selainnya mendatangkan sinar untuknya sedangkan terang lagi bersuluh yang memulakan isu ini adalah beliau sendiri.

"Ya Allah...fitnah yang melanda saya ini saya hanya harapkan agar wujud kebaikan buat Ahli Sunnah Wal Jamaah Al-Asya'irah Al-Maturidiyah kerana itu perjuangan saya selain menolak ajaran Syiah, Wahhabi dan selainnya."

MENANYAKAN SOALAN NAMUN TIADA 1 PUN RESPON


" Saya ini bukan hanya mesti tolong orang sahaja kena Ikhlas. Nak buka puasa dan ibadah pun kena baca Bismillah dan ikhlas dlm ibadah. Betul tak? " Posting yang berbentuk persoalan dan respon namun tidak ada 1 orang pun yang respon akan posting beliau.


Netizen pasti berangapan apakah tujuan Ustaz Abu Syafiq mendedahkan semua ini? Seolah-olah netizen peduli tentang semua itu?

JANGAN BERSEDIH, ALLAH SAYANG KITAKongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)