Rahsia kerja dari rumah dengan Google Adsense




Sebenarnya Google membuka peluang kepada sesiapa saja untuk menjana pendapatan bersama mereka melalui platform-platform yang Google deal seperti website,youtube channel,app dan game. Namun ramai yang tak tahu tentang buat duit dengan Google melalui penulisan artikel, buat artikel, share dan bila orang ramai baca.. kita akan dapat bayaran.

Bayaran Google sama seperti dibayar gaji iaitu sebulan sekali! Serious. Payment dengan Google adalah dalam currency dollar dan syarat minima untuk Google bayar kepada kita setiap bulan adalah USD 100 dan ke atas. Lebih tepat lagi payment setiap 21 hari bulan. Contoh pada bulan Januari hasil daripada artikel kita adalah USD 1,000 dan pembayaran akan dibuat pada 21 Febuari.

Andaikan income kita pada bulan Januari hanya USD 30 dan bulan Febuari dapat USD 250. Jadi pembayaran secara total pada 21 March adalah USD 280. Bayaran yang kurang daripada USD 100 pada bulan tersebut akan dianjakkan pada bulan seterusnya hingga lepas USD 100.





Berapa Google Adsense bayar? Ini adalah kiraan kasar(sebab payment bergantung pada jenis iklan yang keluar)
Banner Ads : 1 klik USD 0.01
Interstetial Ads : 1 klik USD 0.04
Video Ads : Tonton iklan sampai habis USD 0.15 – USD 0.25

Impression ni maksudnya berapa orang visit blog anda, walaupun dia tak klik iklan, akan dikira 1 impression. Contoh artikel anda di blog ada 1,000,000 pembaca pada hari tu jadi haritu untuk 1 artikel walaupun diorang tak klik iklan anda dah dapat USD 35.00. Kalau campur dengan klik 1,000,000 x USD 0.035 = USD 3,500 + impression = USD 3,535 untuk 1 artikel pada hari tersebut.
Impression :

1000 views = USD 0.035
10,000 views = USD 0.35
100,000 views = USD 3.50
1,000,000 views = USD 35.00

Ok Admin ada sebut dekat atas tu bayaran depend pada jenis iklan yang keluar. Iklan ada pelbagai dan senang nak faham iklan yang ada kaitan dengan content artikel kita akan dibayar lebih berbanding dengan iklan yang keluar tapi takda kaitan dengan content artikel yang kita tulis.

Sebagai contoh, artikel anda tentang Sukan dan berkemungkinan iklan-iklan tesebut akan keluar dan level pembayaran anda akan jadi macam ni

Artikel tentang Sukan(Bola Sepak)

1. Iklan keluar tidak ada kaitan langsung dengan Sukan sebagai contoh Iklan Kopi yang keluar padahal dalam artikel Sukan jadi pembaca tidak cenderung untuk klik iklan dan dikira hanya impression saja. Jadi iklan jenis ni dibayar murah kepada anda

2. Iklan keluar ada kaitan dengan sukan. Contoh iklan yang keluar tentang marathon, tennis dan sebagainya. Masih ada kaitan dengan sukan walaupun tak specific tentang Bola Sepak, dibayar mahal kepada anda sebab ada kecenderungan si pembaca untuk klik iklan dalam artikel anda

3. Iklan yang keluar ada kaitan yang specific dengan content artikel anda. Contoh iklan yang keluar adalah Boot bola sepak, Bola, Jersey jadi ada kaitan yang specific dengan content artikel anda iaitu cerita tentang bola sepak. Iklan jenis ni dibayar lebih mahal daripada contoh number 2 tadi. Sebab bukan saja ada kecenderungan untuk klik malah ada potensi untuk pembaca tadi beli barang daripada artikel anda.

Penjelasan lebih lanjut mengenai Buat duit dengan Google




Kami ada melancarkan sebuah ebook untuk mengajar orang ramai cara buat duit dengan Google dan boleh dapati ebook ini di Shopee. InsyaAllah anda juga akan berjaya. Buat dekat rumah pun boleh gais. 


Jangan lupa like dan share!






 
Buat Duit Dari Rumah Lazdrop Asia
Private group · 39,366 members
Join Group
Bebas share apa saja posting asalkan tidak melanggar peraturan group
 

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja