Kita tengah dilanda musibah masanya perbaiki diri, bukan galakkan orang main tiktok


Mungkin kerana bosan ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), boleh dikatakan ramai yang sudah mula terjebak dengan aplikasi TikTok. Bagaimanapun, Pencetus Ummah (PU) Amin menasihatkan agar jangan terlalu seronok ketika waktau bencana sebegini.

PU Amin turut menyarankan agar isi masa dengan zikir, selawat dan membaca Al-Quran dan tidak melakukan perkara sia-sia. Katanya lagi, apabila hati dan lidah sentiasa mengingati Allah, akan hilanglah rasa nak berTikTok.


Menerusi perkongsian di Instagram, PU Amin berkata tidak salah untuk merakam video joget tetapi janganlah dipertontonkan kepada khalayak ramai. Ujarnya lagi, pada ketika ini kita sepatutnya bermuhasabah diri dan tinggalkan perkara yang sia-sia.

“Jangan isi masa bosan dengan perkara sia sia . Kalau nak rekod video joget, boleh, tapi hanya dilihat oleh mahram kita . Kita saling berpesan, kerana waktu bencana bukan waktu berseronok , waktu bencana adalah waktu untuk bermuhasabah,” tulisnya.

Perkongsian PU Amin itu mendapat reaksi positif daripada netizen yang bersetuju dengan saranan pendakwah tersebut. Tidak kurang juga ada yang menyindir seorang menteri yang sebelum ini menggalakkan penyertaan pertandingan TikTok.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)