Didakwa langgar arahan PKP, Netizen bengang dengan Aliff Syukri
Masuk hari ke-23 Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), masih ramai lagi yang berdegil untuk keluar sesuka hati meskipun sudah dimaklumkan seorang sahaja dibenarkan keluar membeli barang dan tidak boleh keluar melebihi 10km dari kediaman masing-masing.
Bagaimanapun, hangat diperkatakan apabila jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri yang dilihat masih kesana kesini, berulang-alik dari Janda Baik, Pahang ke Kuala Lumpur. Difahamkan, Aliff ada memuat naik videonya bersama anak-anak berada di rumah ibunya dipercayai di Janda Baik.

Sebelum ini, anak-anaknya tinggal bersama Datin Seri Nur Shahida di rumah mereka di Kota Damansara. Susulan itu, ramai yang meluahkan rasa bengang dengan sikap degil Aliff yang didakwa mengingkar arahan PKP.


Rata-rata netizen mempertikaikan tindakan usahawan itu yang ternyata tidak adil untuk rakyat lain yang patuh duduk di rumah. Malah, ramai yang tertanya-tanya bagaimana usahawa itu boleh kemana-mana sahaja bersama anak-anak dan tidak ditahan oleh pihak berkuasa.

Tinggal beberapa hari sahaja lagi PKP akan tamat, apa pun diharap rakyat Malaysia akan terus mematuhi arahan kerajaan untuk memastikan rangkaian jangkitan COVID-19 dapat diputuskan. Apa pun diharap Aliff Syukri ada penjelasan kukuh di atas tindakannya itu.

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


1000 group whatsapp untuk perniagaan anda

1000 Group Whatsapp Untuk Perniagaan Anda Edisi 2022

Beli dengan harga promo RM 9.90 dapat semua 1000++ group whatsapp untuk luaskan pasaran perniagaan produk/servis anda!

RM 89.90 RM 9.90 Sahaja

(2,300 Terjual)Dropliz Sandal

Kasut Sandal Wanita | READY STOCK

RM 59.90 RM 19.90 Sahaja

(12k Terjual)