Tutorial 17 : System Auto Jual untuk Dropshipping Ref Program dan Ejen Lazdrop Asia


System Auto Jual untuk Dropshipping Referral Program dan Ejen Lazdrop Asia

Assalamualaikum hai semua! tutorial kali ni kita akan belajar cara nak buat system jualan secara automatic.. jadi koranh tak perlu buat banyak kerja semata-mata nak tapis pembeli dari process posting kepada pembelian pembelian. Lebih baik kita buat posting, biar robot buat kerja-kerja yang lain dan kita hanya terima pembelian.

Tutorial ni sesuai untuk Dropshipping Lazdrop Asia yang nak buat Referral Program dan Ejen Lazdrop Asia yang nak jual app Lazdrop Asia. Tanpa membuang masa, jom kita mulakan pembelajaran

Sebelum kita mulakan pembelajaran, pastikan korang dah ada semua yang Admin buat checklist di bawah :

✅ Facebook Page
✅ Blogger
✅ Whatsapp AutoRespond (Klik sini kalau belum download)
✅ Whatsapp shortenlink (website kat sini klik je)
✅ Manychat (website kat sini klik je)

Kalau dah siap, jom belajar!


Overview system auto jual :

Posting 👉Attention👉Respond👉Auto Reply👉Detail👉Interest👉Buy!

Sebelum kita create system ni, pastikan korang dah sediakan content mengenai applikasi Lazdrop Asia di blogger korang macam ni

Contoh content : KLIK SINI

Atau kalau korang ada ebook yang korang beli dengan Admin lagi senang nak buat. Just guna ebook tu sebagai source of content korang ja. Kalau nak beli ebook ni boleh beli dekat Shopee DI SINI

Kalau korang dah siap ada content sendiri sama ada content tu article dari blogger korang atau korang guna ebook sebagai source of content,sekarang kita boleh start.

👉POSTING


Buat posting untuk menarik perhatian orang ramai di Facebook Page korang. Kalau korang ada teknik nak buat marketing text sendiri dipersilakan. Dalam tutorial tu Admin buat marketing text ikut permasalahan yang dapat diselesaikan dengan product yang kita nak offer kepada orang ramai.

Contoh TEXT 1 yang Admin tanda :

Admin rumuskan hasil daripada PERMASALAHAN yang dikenalpasti dengan TAWARAN(belum bagi jawapan/solusi kepada masalah tadi supaya kita dapat LEAD pembaca itu ke level seterusnya iaitu CONTENT yang kita dah sediakan)

Contoh masalah yang dapat diselesaikan dengan product yang kita nak jual adalah Surirumah susah nak cari kerja part time. Lepas tu kita buka laluan kepada dia dengan berkongsi maklumat untuk menarik minat pembaca ke step seterusnya.

Dan last sekali, letak link laluan atau lead link untuk mudahkan pembaca mendapatkan maklumat penuh mengenai cara penyelesaian masalah yang di hadapi oleh si pembaca. Kalau korang ada buat posting di blogger, share link blogger dan kalau korang ada ebook yang korang beli dari Admin, just share link ebook tu kepada pembaca.

👉ATTENTION

Hasil daripada posting di Facebook Page, kita nak tangkap perhatian si pembaca untuk beri perhatian kepada posting kita dan kita nak lead dia untuk pergi step seterusnya untuk dapatkan info lanjut mengenai product yang kita nak jual supaya dapat menyelesaikan masalah si pembaca tadi.

Nak tarik perhatian orang mestilah kena guna ayat yang dapat buat orang tu terkesan dengan dirinya. Contoh dalam posting tu Admin buat, Admin focus kepada golongan surirumah, sebab mereka ni susah nak cari kerja part time sebab sibuk dengan tugasan di rumah tapi pada masa yang sama ada niat nak bantu keluarga dari segi kewangan. Jadi, jika si pembaca dari kalangan surirumah dan mempunyai masalah yang sama dengan permasalahan yang Admin kongiskan di post, akan menarik minat dia untuk ketahui lebih mendalam cara bagaimana nak buat supaya si pembaca ni dapat menyelesaikan masalahnya dengan product yang kita tawarkan dan si pembaca ini akan cenderung kepada CONTENT yang kita prepared tadi  untuk belajar dengan lebih dalam.


👉RESPOND

Dalam ramai-ramai pembaca pasti akan ada golongan yang negative dan positive. Jadi kita nak target customer yang mempunyai sifat positive terhadap masalah yang si pembaca hadapi dan positive untuk ketahui dengan lebih lanjut mengenai jalan penyelesaian. Sebab orang yang positive kepada  2 benda ni akan mempunyai minat untuk beli daripada korang.

Jadi korang mesti taknak layan puak-puak negative ni yang banyak tanya itu ini last sekali tak beli pun main-main saja. Jadi buang masa korang nak layan satu per satu nak tapis mana customer positive dan mana nak buang puak-puak negative.

Bagi mengatasi masalah ni kita guna khidmat ROBOT untuk uruskannya. Kita guna Manychat.

video tutorial cara nak set auto respond guna Manychat

Dekat Auto Respond tu, kalau ada orang yang tak tahu atau tak sedar dengan link yang korang provide dekat posting tu, biasanya mereka akan comment dekat posting korang, jadi Manychat akan track comment-comment ni dan dia akan respond dengan PM kepada pembaca secara automatic.

👉AUTO REPLY

So dekat AUTORESPOND tu korang boleh REMIND semula si pembaca yang komen di posting korang untuk dia dapatkan content yang lebih lanjut. Sebagai contoh

Terima kasih kerana berminat nak belajar cara buat dropship lazada shopee dari rumah. Untuk tutorial tuan/puan boleh tengok dekat blog saya

<letak link post blog korang>

atau kalau korang guna ebook

Terima kasih kerana berminat nak belajar cara buat dropship lazada shopee dari rumah. Untuk perkongsian ilmu, saya nak bagi ebook ni secara percuma kepada tuan/puan mudahan-mudahan bermanfaat.

Letak link download ebook korang.

👉Detail

Pada peringkat ini reader akan baca semuanya tentang cara buat dropshipping dengan menggunakan applikasi lazdrop asia dari segi kebaikkannya, dari segi kemudahannya dan sebagainya. Setiap penyelesaian masalah akan menimbulkan rasa INTEREST/MINAT dalam kalangan pembaca dan dalam peringkat separa sedar ini korang boleh guide mereka untuk dapatkan applikasi Lazdrop Asia mengikut program masing-masing, kalau Ejen boleh direct jual dan kalau dropship boleh dapat komisyen daripada founder.

👉Interest

Apabila timbul minat terhadap product yang korang offer, lebih-lebih lagi product yang berpotensi untuk menyelesaikan masalah pembaca, mereka dalam keadaan separa sedar NAK dapatkan product tu dengan segera.

Bantu mereka untuk dapatkan app Lazdrop Asia dengan buat CONTACT LINK whatsapp. Bila mereka klik contact link, automatic mereka akan contact korang melalui whatsapp dan automatic whatsapp akan mintak mereka buat pembayaran secara automatic!

Buka website buat contact link DI SINI


1. Masukkan no fon whatsapp korang

2. Masukkan apa saja text respond untuk bantu pembaca nak dapatkan product yang kita offer kepada mereka iaitu app lazdrop asia

3. Share link contact tu sama ada dekat AutoRespond atau dekat Content posting blogger korang. So bila diorang klik contact link korang, automatic whatsapp akan reply semua

👉Buy

Lepas whatsapp automatic deal dengan pembaca yang sent message tadi, korang hanya perlu semak bukti pembayaran untuk dapatkan app Lazdrop Asia(untuk Ejen) atau guide mereka untuk join Lazdrop Asia beserta ID Lazdrop Asia korang untuk Dropshipping yang buat Referral Program.

Cara nak set whatsapp auto reply, buka app Whatsapp Auto Respond. Boleh tengok video tutorial yang Admin buatkan di bawah :


NOTE : Komisyen untuk Dropshipping yang buat Referral Program masih tetap RM 50 per installer . Manakala kadar keuntungan untuk Ejen Lazdrop Asia masih dikekalkan 95%!


Mudahan-mudahan tutorial pada kali ini sedikit sebanyak dapat membantu memudahkan urusan korang dalam mempromosikan Lazdrop Asia dan raih pendapatan daripada hasil promosi korang.


Baca juga : Buat duit dengan Lazdrop Asia
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sponsored : Kursus penuh Facebook Marketing Hack untuk dropshipping dari basic hingga advance. tersedia di Shopee




Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja