Tutorial 16 : Referral Program Lazdrop Asia guna FB Ads dan Manychat


Tutorial 16 : Referral Program Lazdrop Asia guna FB Ads dan Manychat

Assalamualaikum hai semua, tutorial pada kali ni kita akan focus kepada Referral Program Lazdrop Asia supaya korang dapat menambah sumber pendapatan selain daripada buat kerja-kerja dropship dengan pengiklan-pengiklan seperti Lazada dan sebagainya.

Kita akan belajar cara mudah untuk buat Referral Program guna Facebook Ads dan Manychat!



Pengenalan 

Setiap ahli dropship Lazdrop Asia sama ada korang join dengan Founder/Ejen Lazdrop Asia, korang akan dapat ID korang sendiri sama ada 
LZxxxxA
LZxxxxB

Mengikut pakej yang korang join.


Fungsi Utama app Lazdrop Asia :

Applikasi Lazdrop Asia ni ada 2 function iaitu yang pertama user boleh buat dropship dengan pelbagai jenis pengiklan termasuk Lazada,Shopee dan sebagainya dimana komisyen korang akan dibayar daripada pengiklan selepas ada orang klik link korang dan buat pembelian. Komisyen yang korang akan terima daripada dropship macam ni adalah RM 80 dan ke atas baru boleh withdraw duit ke akaun bank.

Fungsi Kedua(alternative untuk tambah side income, buat takpa, tak buat pun takpa)

Fungsi yang kedua adalah Referral Program. Referral program ni bertujuan untuk menggalakkan orang ramai untuk belajar dan buat dropship bersama kami untuk mengembangkan lagi kebaikkan applikasi Lazdrop Asia selain membantu mereka untuk buat dropship di rumah dengan mudah. Referral Program Lazdrop Asia mempunyai komisyen sebanyak RM 50 yang dibayar secara cash oleh founder/ejen lazdrop asia TANPA perlu tunggu syarat minima untuk withdraw. Kalau dropship dengan pengiklan tadi wajib dapat komisyen RM 80 dan ke atas baru boleh withdraw. Kalau Referral Program tak payah tunggu, sebab kami yang bayar, jadi founder/ejen lazdrop asia ni kami bayar direct kepada korang. 


Cara pembayaran RM 50 kepada korang
Setiap user yang join dropship Lazdrop Asia sama ada pakej a atau b, korang akan dapat ID korang masing-masing.

πŸ‘‰Dalam applikasi Lazdrop Asia Admin ada set marketing text automatic beserta dengan ID korang, korang hanya perlu klik Jemput Kenalan sahaja, nanti akan keluar option social media, korang boleh pilih nak share marketing text tu dekat social media mana. Marketing text tu adalah basic kami buat untuk mudahkan urusan user promote app Lazdrop Asia dan ID korang.

πŸ‘‰Kalau nak buat custom promo pun boleh asalkan korang ajar atau bagi penerangan tentang Lazdrop Asia kepada orang ramai lepas tu letak ID korang. So bila ada yang berminat nak join Lazdrop Asia, diorang wajib register guna ID yang korang bagi tadi, then kami akan bayar RM 50 cash kepada korang. Kalau korang join bawah Ejen Lazdrop Asia, so komisyen RM 50 tu Ejen yang kena bayar kepada korang RM 50. Kalau ada masalah mengenai payment komisyen Referral Program boleh bagitau Admin. 



Ebook lengkap tentang Lazdrop Asia

πŸ‘‰ Kalau taknak pening, boleh guna Ebook dan letak ID korang saja. Ebook japgi Admin explain di bawah. 




Cara pengiraan komisyen korang dalam Referral Program 

πŸ‘‰ Setiap orang yang nak join Lazdrop Asia sebagai Dropship, boleh pilih 2 pakej iaitu

Pakej A : RM 150 setahun
Pakej B : RM 250 seumur hidup

dan user akan dapat

1. Installer app Lazdrop Asia
2. Boleh join Group business
3. Dapat ID Lazdrop Asia untuk buat ref program
4. Semua tutorial boleh belajar dekat lazdropasia.com 


πŸ‘‰ Korang boleh promote tentang app Lazdrop Asia beserta ID korang. So bila user tu berminat untuk join Lazdrop Asia tak kisah pakej apa dia pilih, dia WAJIB register guna ID korang untuk senang kami nak cari new user ni dapat iklan daripada siapa. Pastikan bagitau user atau orang ramai, kalau nak join Lazdrop Asia jangan lupa register guna ID korang.
πŸ‘‰ Komisyen untuk 1 new user yang join Lazdrop Asia kami/Ejen bayar kepada korang RM 50. Contoh bulan tu ada 30 orang yang join jadi dropship register guna ID korang, jadi payment komisyen untuk korang adalah RM 50 x 30 installer = RM 1,500 cash(tapi korang boleh ambik duit harian takda masalah, kalau nak bulanan pun boleh terpulang kepada korang). Contoh kedua kalau bulan tu korang ada 100 orang yang join Lazdrop Asia guna ID korang jadi korang punya komisyen RM 50 x 100 = RM 5,000. Payment komisyen untuk Ref Program Admin bagi jaminan 100% kami bayar jangan risau, kalau Ejen kami tak bayar, boleh bagitau Admin. Boleh ke capai sampai puluhan/ratusan orang join lazdrop asia ni? Kita akan belajar lebih dalam lagi di bawah ni cara-cara nak buat.

Kesimpulan untuk Referral Program sebelum kita belajar cara nak buat program ni guna fb ads dan manychat,  korang mesti ada :

πŸ‘‰App Lazdrop Asia(kalau yang dah penah join Lazdrop Asia sebelum ni boleh ambik installer update dekat Admin)
πŸ‘‰ ID Lazdrop Asia 

Harap clear takat ni. Jom kita belajar cara nak buat Referral Program guna fb ads dan manychat



Sebelum kita mulakan pelajaran, pastikan korang dah siapkan checklist ini : 

✔️ App Lazdrop Asia dan ID Lazdrop Asia

✔️ Facebook Page
✔️ Manychat Account


*Ada masalah tentang checklist ni boleh bagitau Admin

Macam mana nak buat?



Penerangan di atas admin ada bagitau, korang boleh guna CUSTOM PROMOTE kalau taknak guna marketing text yang admin dah buat siap-siap dalam app Lazdrop Asia.

Custom Promote apa yang Admin boleh ringkaskan kat sini adalah
✔️ Promote tentang app Lazdrop Asia

- Pilihan 1 : Boleh dapatkan detail dan buat marketing text sendiri tentang app lazdrop asia dekat blog lazdropasia.com

- Pilihan 2 : Boleh beli Ebook(RM 10) lengkap tentang penerangan,testimoni,tutorial dan korang hanya perlu LETAK ID korang saja. Yang ni tak perlu pening-pening nak buat marketing text, nak cari testimoni bagai Sebab dalam ebook tu dah siap Admin ajar dari basic sampai advance tentang Lazdrop Asia. Macam mana nak gunakan ebook ni? Japgi Admin terangkan di bawah.
✔️ Sertakan ID Lazdrop Asia Korang

Dua benda ni saja yang kita perlu sediakan sebelum guna servis FB Ads dan Manychat.

Step 1 : Buka facebook page korang dan buat posting beserta Image untuk menarik orang ramai dapatkan info lebih mengenai posting korang.

Siap posting then buka website Manychat

Step 2 : Hubungkan posting korang dengan Manychat account


Video tutorial cara nak hubungkan posting facebook dengan Manychat

Orang ramai yang respond kepada posting korang tadi, automatic Manychat akan tolong PM untuk korang beserta link yang korang bagi tadi. Dalam video tu Admin lupa nak letakkan ID Lazdrop Asia so dekat Marketing text tu korang boleh taip apa saja dekat situ. 

Kalau korang nak guna ebook yang korang beli dekat Admin lagi senang, Upload ebook yang korang beli dengan Admin dekat Google Drive, buat share link dan copy link tersebut. 

Edit dekat auto respond dalam Manychat buat macam ni

"Terima kasih kerana berminat nak belajar buat dropship Shopee. Boss boleh belajar dari A sampai Z cara nak buat dropship Shopee dalam ebook ni, FREE je saya bagi. 

Letak link ebook korang 
Ref ID : ID Lazdrop Asia korang.Contoh LZ0000A"

Step 3 : Guna Facebook Ads untuk tarik orang ramai dengan lebih cepat! 


So kalau bajet RM 20 untuk Facebook Ads dalam tempoh 2 hari, posting tersebut akan reach 1.3k hingga 3.8k orang sehari. Jadi probability orang akan join lazdrop asia guna ID korang paling minima 100 - 300 orang, kalau korang cekap buat ayat mungkin korang boleh capai sampai 1000 hingga 2000 orang sekali kempen.

Kalau 1000 installer x komisyen RM 50 bukan ke RM 50,000 korang boleh reach.

Yang penting, kalau nak buat Ref Program, pastikan korang promote app lazdrop asia beserta ID korang. Kalau taknak pening kepala, boleh beli ebook yang admin buat RM 10 je dalam ebook ni Admin dah terangkan tentang lazdrop asia,tutorial,testimoni.

Buat posting di facebook page korang, offer ebook yang korang beli tu secara PERCUMA kepada orang ramai, word PERCUMA dapat menarik lebih ramai orang untuk mendengar info yang korang nak sampaikan. So dekat posting ebook korang tu letak sekali ID korang dekat description

Contoh posting Admin ajar

"Tahu tak sebenarnya kita boleh buat duit dengan pengiklan seperti Lazada/Shopee dengan hanya menggunakan smartphone saja. Duduk di rumah pun boleh buat, tak perlu beli stock,tak perlu hantar barang, buat shoplink dan share je ke media social. Bila orang klik shoplink dan beli barang,terima barang dan kita akan dapat komisyen.

Caranya senang je, dalam ebook ni semua diajar dari basic sampai advance dan saya bagi FREE je ebook ni. Kalau berminat boleh contact saya

-Letak la link whatsapp korang ke-

atau direct letak

Sponsored ID : ID korang"

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja