Rakyat persoal apa jasa Artis, Ini respon Shuib membuatkan Rakyat TERSEDAR!


Sejak beberapa hari ini hangat diperkatakan apabila ada beberapa selebriti meluahkan pendapat mengenai nasib artis susulan lajutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di mana ‘periuk nasi’ mereka terjejas kerana tiada kerja.

Perkara itu turut mendapat perhatian pelawak Shuib Sepahtu yang tampil mempertahankan Black Hanifah dan Tomok mengenai pendapat mereka itu. Shuib menegaskan rakan-rakannya itu bukan meminta bantuan untuk diri sendiri tetapi penggiat seni lain yang terkesan akibat PKP.


“Mereka keluarkan kenyataan untuk mewakili artis-artis lama, artis veteran, penggiat seni lain macam pengarah, penulis skrip, make-up artis dan sebagainya.

“Sebab bila ada PKP confirm diorang takda job. Berapa lama ni? Kita pun tak tahu berapa lama akan berada dalam PKP,” katanya.

Mengulas mengenai artis dipertikai kerana tidak menyumbang apa-apa kepada negara, Shuib berkata selama ini golongan artis inilah yang menghiburkan semua orang dan mereka juga rakyat Malaysia serta turut sama perlu dibantu.

“Sebelum ni artislah buat lawak, artislah buat show, artislah buat persembahan untuk hiburkan korang. Artis dan juga barisan belakang juga marhaen, juga rakyat Malaysia. Semua orang akan ada masalah kewangan.

“Mungkinlah kerajaan boleh keluarkan bantuan khusus untuk artis dan penggiat seni yang tak ada job langsung. Itu saja. Kalau ada alhamdulillah, kalau tak ada nak buat macam mana?,” katanya.

Kenyataan Shuib memberi kesedaran kepada rakyat dan ini respon mereka  :






-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sponsored : Buat dropship Shopee di rumah guna smartphone je

Tutorial cara buat Dropship dengan lebih 200 pengiklan daripada pelbagai negara Asia Tenggara termasuk pengiklan gergasi Shopee dan Lazada. Senang ja, pilih apa saja barangan yang ada di store pengiklan, buat shoplink, share ke media socia, customer klik link dan beli barang, barangan sampai kepada customer dan kita dapat komisyen sehingga 10% daripada harga barang yang customer beli. Tak kisahlah customer tu beli barang di Shopee ke Lazada ke ikut pengiklan yang kita pilih. Jom belajar lebih lagi dalam Ebook Kongsi Rahsia! 




Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja