Tutorial buat dropshipping Lazada Shopee di rumah guna smartphone je


Kebanyakkan surirumah ada niat nak bantu suami cari sumber pendapatan tambahan tapi banyak komitmen dengan keluarga, nak jaga anak, nak uruskan rumah dan sebagainya. Malah kadang suami terpaksa buat 2 3 kerja sehari semata-mata nak cari duit lebih memandangkan zaman sekarang ni semua barang mahal dan itu belum termasuk keluarga yang berhutang tu. Semestinya menggunakan banyak masa dan tenaga.


Ada juga yang mempunyai masalah hutang, nak selesai masalah hutang terpaksa bergadai semua lepas tu bila dah habis bergadai terpaksa buat 2 3 kerja jugak untuk mencari pendapatan lebih nak bayar hutang. Kadang-kadang duit gaji habis dekat bayar hutang saja dan tak ada chance nak menabung. 

Bagi mengatasi masalah ini, kami mencipta 1 applikasi eksklusif untuk membolehkan user buat dropship dengan pengiklan terkenal seperti Lazada/Shopee/Zalora dan banyak lagi(ada 200 lebih pengiklan dalam 1 app) tanpa beli stock,tak perlu hantar barang,tak perlu simpan stock dan tak perlu deal dengan customer pun dan boleh buat dari rumah guna smartphone je.

Sangat simple dropship guna app Lazdrop Asia ni budak sekolah pun boleh buat sebab kami dah MUDAHKAN semua procedure dalam app ni jadi user hanya perlu klik itu dan ini saja. Yang bestnya cara kerjanya contoh kalau anda buat dropship dengan Lazada, jadi anda hanya perlu cari barangan di Lazada, buat shoplink dan share ke media social, bila orang ramai klik link dan beli barang, customer tu terima barang dengan selamat dan anda akan dibayar komisyen sehingga 14% daripada harga barang yang customer tu beli.

Tak faham? Jom saya ajar... 


Pengenalan

Applikasi exclusive Lazdrop Asia di cipta oleh team SmartMath App Developer pada 2018. Pada waktu itu fungsi utama applikasi ini adalah untuk buat Dropship Lazada sahaja bagi mengatasi masalah surirumah yang mempunyai kekangan dalam mencari sumber pendapatan lebih bagi membantu sumber kewangan rumahtangga. Golongan ini mempunyai masa yang terhad untuk buat kerja-kerja part time di luar memandangkan mereka sibuk dengan komitmen di rumah dan masalah tambahan mereka tidak ada waktu untuk belajar buat kerja-kerja dropship. Oleh itu, jalan penyelesaiannya kami mencipta sebuah applikasi yang membolehkan user buat dropship menggunakan applikasi sahaja, boleh buat dimana sahaja, tak perlu beli stock,tak perlu hantar barang, guna app Lazdrop Asia, buat shoplink pengiklan,share ke media social, orang klik link, beli barang,terima barang dan user tersebut akan dapat komisyen. Segala procedure berkaitan dengan pemilihan barangan,buat shoplink, semak akaun dropship dan sebagainya dipermudahkan dalam 1 applikasi Lazdrop Asia sahaja. Selain tu, app ni juga memudahkan lagi urusan pembelajaran antara Admin dan user. Jika user tak faham pada bahagian tertentu, mereka boleh rujuk Admin dan Admin akan guide daripada jauh dan user boleh selesaikan dengan klik sahaja.

Masalah yang dikenalpasti

1. Surirumah/Kaum Ibu



- Surirumah/ibu tunggal susah nak cari kerja part time di luar kerana sibuk dengan komitmen dirumah TAPI behasrat untuk bantu suami/keluarga untuk tambah sumber pendapatan

2. Orang Awam



- Orang awam yang nak tambah sumber pendapatan TAPI tak cukup masa dan tenaga untuk buat 2 3 kerja dalam 1 hari.

3. Pelajar/Pengangur

- Student yang baru nak belajar berjinak-jinak dengan perniagaan online TAPI tak ada tempat dan guru yang boleh dirujuk.


Penyelesaian



Team SmartMath App Developer mencipta 1 applikasi exclusive yang mempunyai system affiliate bagi membolehkan sesiapa sahaja buat kerja-kerja Dropship dengan pelbagai jenis pengiklan(terdapat 200+ pengiklan), Referral Program(komisyen RM 50 per installer menggunakan ID user) dan Menjual Digital Product(jadi Ejen) dalam 1 applikasi yang bernama Lazdrop Asia. Lazdrop Asia ni adalah integrated program SEBAB selain dapat applikasi exclusive ini, user juga dapat belajar tentang Business Online, Digital Marketing, Tips dan support link daripada Admin SmartMath App Developer bagi membantu mereka yang buat dropship dan untuk assist jualan Ejen Lazdrop Asia.

Jadi kita dapat membantu golongan ini atau sesiapa saja yang nak cari sumber pendapatan tambahan dengan hanya duduk di rumah atau di mana saja pun boleh buat dengan applikasi ini. Kelas Online dulu kami pernah ajar secara personal tapi memandangkan terlalu ramai yang join jadi dropship jadi ada kekangan nak ajar sorang-sorang macam dulu dan tambahan ada yang terlepas kelas online sebelum ni. Oleh itu alternative yang kami buat adalah Kelas Online kami muatkan ke blogger lazdropasia.com. Di sini kami sentiasa mengupdate tutorial dari semasa ke semasa bagi membantu user buat dropship dan sebagainya. Jadi, sesiapa saja yang join jadi dropship/Ejen boleh refer blog lazdropasia.com pada bila-bila masa untuk belajar business online,digital marketing dan sebagainya pada bila-bila masa dan di mana saja!


Buat duit dengan program Lazdrop Asia



Anda boleh jana pendapatan yang lumayan dengan program Lazdrop Asia melalui 2 kaedah

1. Dropshipping
- Buat dropship daripada pelbagai jenis pengiklan dan negara
- Buat Referral Program

2. Ejen

- Boleh jual applikasi Lazdrop Asia dan kadar keuntungan sebanyak 95% untuk ejen!

1. Dropshipping Lazdrop Asia

Buat dropship daripada pelbagai jenis pengiklan dan negara(200 pengiklan dalam 1 app)


Dalam program Dropshipping Lazdrop Asia, user boleh buat duit dengan buat kerja-kerja Dropship dan Referral Program

Macam mana dropship Lazdrop Asia berfungsi?

- Dalam applikasi Lazdrop Asia terdapat lebih 200+ pengiklan daripada pelbagai company dan pelbagai negara Asia termasuk company terkenal seperti Lazada,Shopee,MrDIY,ZALORA dan sebagainya.

- User boleh pilih nak buat dropship dengan company mana dan daripada negara mana bebas boleh pilih. Kalau nak buat semua sekali pun takda masalah. 

- User tak perlu beli stock,tak perlu hantar barang, tak perlu deal dengan customer dan tak perlu ada customer service pun. SANGAT SIMPLE. 

- User hanya perlu PILIH BARANG, BUAT SHOPLINK, SHARE KE MEDIA SOCIAL, ORANG KLIK LINK DAN BELI BARANG, ORANG TERIMA BARANGAN TERSEBUT DAN USER AKAN DAPAT KOMISYEN sehingga 10% - 20% daripada harga barang yang orang tu beli tadi.

Simple flow melalui gambaran :






Tak faham? Jom tengok contoh

Admin nak pilih pengiklan dari Shopee Malaysia.

So Admin akan pilih barangan daripada Shopee Malaysia, buat shoplink dan share ke media social

1. Pilih mana-mana barang daripada pengiklan(dalam tutorial ni Admin ambik Shopee Malaysia)




Product Admin pilih : SanDisk

2. Klik share, klik Copy Link dan buat shoplink guna app Lazdrop Asia



3. Share link product tersebut ke media social




1. Paste link asal product yang kita pilih

2. Klik Generate Link

3. Siap shoplink dan share je ke media social!


BERAPA KOMISYEN DAPAT UNTUK PRODUCT YANG KITA PILIH?

Kadar komisyen adalah berbeza mengikut company dan jenis barang yang kita pilih. Biasanya range komisyen antara 2.5% hingga 20% daripada harga barang yang kita pilih. Dan daripada beratus pengiklan yang terdapat dalam app ni, ada company yang kita boleh direct buat shoplink dan ada company yang nak kita apply terlebih dahulu sebelum kita dapat promote barang-barang daripada store diorang macam Lazada dan Shopee kena apply dulu.

Kada komisyen paling minima : 2.5% Daripada harga barang yang kita pilih
Harga Product Yang di Pilih : RM 10.15 

Kadar Komisyen untuk product ni :  2.5% x RM 10.15 = RM 0.30 seunit. 

Jadi berapa komisyen yang kita akan dapat bila orang ramai beli product ni? 

Contoh kita tengok dekat situ jumlah yang terjual adalah 7700 unit. Jadi komisyen kita akan dapat adalah =

7,700 x RM 0.30 = RM 2,310.00! Untuk 1 product saja. 

Daripada berjuta product di Shopee mesti ada yang sangkut punya.

- Seperti yang Admin bagitau awal-awal tadi, kita boleh buat dropship shoplink daripada pelbagai company dan negara Asia tenggara. Jadi kita juga boleh buat shoplink product di Shopee luar negara seperti Shopee Indonesia. Kadar komisyen di indonesia agak rendah berbanding Malaysia mungkin sebab pembeli terlalu ramai berbanding Malaysia.

- Shoplink product Shopee Indonesia hanya laku di indonesia saja. Jadi kalau buat shoplink product sana, orang sana yang harus beli dan komisyen akan dimasukkan dalam akaun dropship kita. Walaupun buat dropship daripada pelbagai negara tapi guna 1 akaun dropship ja.

Contoh buat shoplink Shopee Indonesia

1. Buka website Shopee Indonesia sebab app Shopee My biasanya available untuk product Malaysia. Pilih barangan dan copy link asal

2. Buka app Lazdrop Asia dan buat shoplink dan share shoplink tu ke group-group indonesia!



Jom kira komisyen yang bakal kita dapat

Harga Product tersebut : Rp 15,859(RM 4.59) seunit

Kadar komisyen kita ambik paling minima : 2.5% daripada harga barang yang kita pilih

Kadar komisyen yang kita dapat bagi seunit barang tersebut terjual : RM 4.59 x 2.5% = RM 0.10 seunit

Jumlah unit terjual dalam contoh product tu : 89,800 unit terjual

Jadi jumlah komisyen yang kita akan dapat bagi 1 unit product ini adalah :

RM 0.10 x 89,800 = RM 8,980 komisyen!

Walaupun kadar komisyen rendah RM 0.10 tapi memandangkan product tu murah,jadi ramai orang mampu beli dan hasilnya kita akan dapat komisyen yang sangat banyak! Jadi apa lagi alasan anda. Ada berjuta product di Shopee sama ada Malaysia atau luar negara yang kita boleh pilih product dan buat shoplink!

Kalau nak buat Shoplink untuk website Shopee terus boleh tak? 

BOLEH! Kalau orang klik shoplink anda, orang ramai shopping tak kisah product apa yang dia beli, diorang terima barangan dan anda akan dibayar komisyen mengikut kadar barangan yang dibeli oleh customer!

Cara nak buat shoplink untuk website pengiklan senang ja. Buka app Lazdrop Asia tak perlu paste link ke apa, DIRECT klik GENERATE LINK je.

Shoplink website Shopee Indonesia



Shoplink website Shopee Malaysia



Kalau masih tak faham cara nak buat, tak mengapa, anda akan lebih faham bila anda sendiri yang guna app lazdrop Asia ni nanti.



TESTIMONI YANG BUAT DROPSHIP LAZDROP ASIA







Dan RAMAI lagi!



Sebab sangat simple dan senang guna applikasi Lazdrop Asia lebih mudah berbanding baca buku saja sebab tak semua orang boleh faham kalau hanya baca buku tanpa praktikal, Dalam app Lazdrop Asia ni Admin dah simplekan flow fungsi dropship jadi user hanya perlu klik itu dan ini and then share je shoplink tu ke media social. Serious senang gila

Macam mana nak join Dropship Lazdrop Asia?

Kami membuka 2 pakej untuk anda join dropship Lazdrop Asia

Pakej A : RM 150 setahun


- Dapat installer app exclusive Lazdrop Asia
- Boleh join Kelas Online Lazdrop Asia
- Boleh join Group busisness kami 39k members

- Boleh join Referral Program (komisyen RM 50 per installer)
- Dapat update installer app Lazdrop Asia
- WAJIB renew account setiap tahun RM 150
- Dapat ID Lazdrop Asia

Pakej B : RM 250 seumur hidup

- Dapat installer app exclusive Lazdrop Asia
- Boleh join Kelas Online Lazdrop Asia
- Boleh join Group busisness kami 39k members

- Boleh join Referral Program (komisyen RM 50 per installer)
- Dapat update installer app Lazdrop Asia
- Boleh upgrade menjadi Ejen Lazdrop Asia dengan syarat.
- Dapat ID Lazdrop Asia

Buat referral program



Selain boleh dropshipping dengan pelbagai jenis pengiklan di atas, user juga boleh buat Referral Program untuk meraih komisyen lumayan RM 50 per installer!

Sebelum Admin jelaskan dengan lebih lanjut mengenai Referral Program, kita ketahui dulu sumber komisyen yang anda akan dapat lepas join Dropshipping.

1. Komisyen Dropshipping daripada pelbagai jenis pengiklan , adalah 100% daripada pengiklan yang anda pilih dan minimum pengeluaran duit dari akaun Dropship ke akaun bank atau Paypal anda adalah RM 80 dan ke atas!

2. Komisyen Referral Program adalah program daripada SmartMath sendiri dan 100% SmartMath yang bayar komisyen kepada user RM 50 per installer dan minima pengeluaran adalah terserah user sama ada nak daily paid atau monthly paid. Nak bayaran harian boleh atau nak bayaran bulanan pun boleh sebab program Ref ni kami sendiri yang buat.

Pengenalan kepada Referral Program Lazdrop Asia


- Setiap user yang baru join Lazdrop Asia sama ada pakej A atau B, anda akan dapat ID anda masing-masing iaitu

LZxxxxA
LZxxxxB

Tujuan Referral Program ini diadakan sebagai alternative kepada pemotongan kos servis pengiklanan seperti Facebook Ads dan Google Ads untuk mempromosikan kebaikan applikasi Lazdrop Asia dalam kalangan masyarakat. Boleh ja Admin guna duit sendiri mempromosikan app Lazdrop Asia guna FB Ads atau Google Ads TAPI daripada duit tu kami bagi kepada FB atau Google untuk iklan, better kami upah ahli Lazdrop Asia yang bantu kami mempromosikan applikasi Lazdrop Asia dan kami bayar komisyen RM 50 per installer kepada user, jadi sesuai dengan objective program Lazdrop Asia untuk membantu meningkatkan sumber pendapatan anda.

Macam mana Referral Program berfungsi?




Ada 3 teknik untuk mempromosikan ID Lazdrop Asia anda dapat dapat RM 50 per installer

1. Auto Marketing Text
Dalam applikasi Lazdrop Asia Admin dah set Auto Generated Marketing Text beserta ID Lazdrop anda, Anda hanya klik JEMPUT KENALAN, pilih social media yang anda nak share marketing text tu dan bila ada orang join Lazdrop Asia sama ada dia join pilih pakej A atau B, Mereka daftar guna ID Lazdrop Asia anda, dan kami bayar komisyen kepada anda RM 50!


2. Customize Iklan

Kalau taknak guna marketing text yang admin buat, anda nak customize iklan sendiri pun boleh asalkan anda sertakan ID Lazdrop Asia anda dekat iklan yang anda buat. Sebab nanti bila newuser yang join dan daftar guna ID anda, jadi kami boleh tahu yang new user ni dapat iklan daripada siapa. Daripada situ kami bayar komisyen kepada anda RM 50.

1. WAJIB ceritakan tentang kelebihan app Lazdrop Asia sama ada dalam bentuk text,image,video dan sebagainya

2. Sertakan ID Lazdrop Asia anda


3. Ebook teknik


Kalau nak senang, guna ebook dan sertakan ID Lazdrop Asia anda kepada orang ramai, jadi mereka boleh belajar detail dalam ebook tersebut then bila diorang berminat nak join Lazdrop Asia, diorang boleh direct guna ID Lazdrop Asia anda.

Ebook detail Lazdrop Asia anda boleh beli di Shopee dengan harga RM 9.90. Dalam ebook tu Admin ada ajar dari basic sampai advance. So lepas anda beli ebook tu, anda boleh bagi ebook tu secara percuma kepada orang ramai(teknik ni dapat menarik lebih ramai traffic) dan sertakan ID Lazdrop Asia anda. Link shopee : http://bit.ly/ebookpercumashopee



Dekat mana nak daftar jadi Dropship? Boleh daftar di sini 👇


Masih belum yakin? Jom tengok apa input pelajaran yang kami ajar kepada peserta-peserta Lazdrop Asia sampai boleh buat income berpuluh ribu : KLIK SINI TUTORIAL FB ADS DAN DROPSHIPPING
---------------------------------------------------------------------------------












Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja