Buat Dropship Lazada Shopee guna applikasi di rumah je


Jom belajar buat Dropship dengan pengiklan gergasi seperti Lazada/Shopee dan kita kira berapa anggaran pendapatan yang kita akan dapat.

Cara buat Link Product Shopee, bila orang klik link tersebut, orang beli barang dan terima barang... kita dapat komisyen

Case Study 1 

Step 1 : Pilih pengiklan dalam app Lazdrop Asia

Untuk contoh yang ni Admin pilih pengiklan Shopee MY. Komisyen untuk Shopee MY adalah dari 2.5% hingga 7% daripada harga barang yang kita pilih di store diorang.


Step 2 : Pilih apa saja barangan yang terdapat pada store pengiklan




Ok dalam contoh ni, Admin pilih product Pendrive harga RM 13.30.
Step 4 : Buat link product yang kita pilih

klik product yang kita nak


Klik button share dan klik Copy Link






Buka app Lazdrop Asia semula, klik Get Link dan Paste Link Product yang kita Copy tadi :



Copy Product Link yang kita dah generate dan share je ke media social



Lepas tu lepas nak share ke media social tu, pertama sekali taip detail sikit tentang product dan paste je link product yang kita buat tadi dan tunggu sampai keluar gambar product macam tu secara automatik baru kita klik POST.

Ok berapa anggaran pendapatan kita akan dapat? JOM KIRA

Contoh product tadi SanDisk Pendrive harga RM 13.30, dan kita ambik kadar komisyen yang paling rendah iaitu 2.5%.

Kita akan dapat komisyen sebanyak 2.5% daripada harga barang yang orang beli. 

Kadar komisyen untuk seunit pendrive : RM 13.30 x 2.5% = RM 0.33 seunit komisyen yang kita dapat. 



Jumlah komisyen yang kita akan dapat bagi 1 product pendrive ni adalah : RM 0.33 x 37,000 unit = RM 12,210 komisyen kita akan dapat!

Itu baru 1 product. Dekat Shopee/Lazada ada berjuta product yang kita boleh buat product link tanpa beli stock,simpan stock,tak perlu hantar barang dan tak perlu customer service pun. Buat link product share ke media social, bila orang klik link product kita, mereka beli barang dan terima barang dengan selamat dan kita akan dibayar komisyen. Kadar komisyen adalah berbeza mengikut jenis barang yang kita pilih antara 2.5% hingga 7%

Case Study 2

Contoh product ke dua Admin nak ambik product ni


Harga seunit product ni adalah : RM 24.80

Kada komisyen seunit yang kita akan dapat : RM 24.80 x 2.5%(paling minima) = RM 0.62 seunit  

Jumlah komisyen yang kita akan dapat adalah : RM 0.62 x 11,100 unit = RM 6,882.00 komisyen yang kita akan dapat!

Case Study 3

Ok next product Admin nak pilih product ni Tudung Bawal


Harga product seunit : RM 7.80

Kadar komisyen seunit yang kita akan dapat : RM 7.80 x 7%(kadar komisyen untuk fesyen adalah 7%) = RM 0.55 seunit

Jadi jumlah komisyen yang kita akan dapat adalah : RM 0.55 x 50,400 unit = RM 27,720!
Ok dah tahu macam mana cara nak buat shoplink/product link dan dah tahu berapa anggaran pendapatan hasil buat dropship, sekarang kita akan gunakan Facebook Ads untuk BOOST buyer! Jom Admin ajar sikit.

Facebook Ads 

Step 1 : Buat posting link product di FACEBOOK PAGE anda



Step 2 : Klik Boost



Step 3 : Target audience dan set bajet iklan

Ok kita set yang ni supaya bila orang tengok iklan kita, kita nak orang tu direct pergi ke link product kita untuk buat pembelian jadi tak perlu ada diskusi antara anda dan orang yang nak beli


Set Audience, kalau yang dah penah buat klik Edit, kalau belum Klik Create New. Yang ni supaya kita dapat target siapa yang kita nak iklan tu ditujukan.


Dekat sini kita boleh set, kita nak iklan tu ditujukan kepada golongan mana. Dalam contoh ni Admin target orang Malaysia yang berumur antara 24 hingga 36 tahun dan target kedua jenis jantina iaitu lelaki dan perempuan. Dah siap dan klik Save

Ok dekat sini kita boleh set bajet untuk iklan. Dalam tutorial ni Admin set RM 20 paling rendah. Jadi iklan link product kita tu boleh target antara 3k hingga 8.6k. Ok let say hasil daripada iklan ni,yang klik link dan beli barang adalah 5k, jadi jumlah komisyen yang kita akan dapat adalah

Harga Product : RM 9.90
Kadar komisyen seunit : 2.5% x RM 9.90 = RM 0.24

Jadi jumlah komisyen yang kita akan dapat hasil daripada iklan ni adalah RM 0.24 x 5,000 = 
RM 1,200! Satu product saja dengan kos iklan RM 20!

Join Lazdrop Asia, anda akan belajar banyak benda dengan kami.

TESTIMONI KAMI








dan banyak lagi!




Untuk makluman, applikasi Lazdrop Asia dah update pada 24/03/2020

Applikasi Lazdrop Asia telah ditambahbaikkan oleh team SmartMath App Developer dari segi kemudahan digital marketing, product selection assistant, pembayaran komisyen RM 50 dengan lebih teratur, dibekalkan tutorial untuk memudahkan user dan fungsi asal iaitu buat dropshipping dengan pelbagai jenis pengiklan dikekalkan macam biasa.

Berikut adalah ciri-ciri penambahbaikan yang telah kami update

1. Buat dropship dengan pelbagai pengiklan dikekalkan

 Seperti biasa user boleh pilih mana-mana pengiklan yang disukai, buat shoplink dan share ke media social. JANGAN risau, kali ini anda boleh direct belajar cara nak buat shoplink daripada pengiklan kerana kami telah menyediakan video tutorial cara membuat shoplink dalam applikasi tersebut. Ini bagi memudahkan anda belajar dan direct buat shoplink terus.

Pengeluaran komisyen bagi dropship dengan pelbagai jenis pengiklan masih kekal iaitu RM 80 dan ke atas merupakan syarat minima untuk anda keluarkan duit ke akaun bank anda. 

2. Group Cadangan Shoplink


Dalam group support ni Admin dan team akan sentiasa update cadangan product/poster dan sebagainya bagi memudahkan user yang baru join untuk pilih product yang sesuai untuk dibuat shoplink.

3. Referral Program(komisyen RM 50 per installer!)
 Setiap user akan dapat ID/invitation code masing-masing. Promote app lazdrop asia beserta ID/Invitation Code anda dan anda akan dibayar RM 50 setiap pendaftar baru yang daftar guna ID/Invitation Code anda.
 Admin ada sediakan 2 pilihan Auto-Marketing text beserta ID/Invitation Code anda. Pilihan pertama adalah Marketing Text umum tentang app lazdrop asia beserta ID/Invitation Code anda hanya perlu klik dan pilih mana-mana social media untuk anda post iklan tersebut.

Pilihan kedua, anda boleh pilih pelbagai marketing text mengikut kondisi atau customer target beserta ID/Invitation Code anda jadi anda hanya perlu pilih daripada senarai marketing text yang kami dah sediakan, pilih mana-mana social media dan iklan anda siap diposting!

Setiap pendaftar baru yang menggunakan ID/Invitation Code anda, duit komisyen RM 50 akan diupdate ke dalam AKAUN REFERRAL anda seperti gambar di atas. Untuk komisyen referral program ini, pembayaran adalah hari yang sama pendaftar baru buat pendaftaran. Jadi anda tak perlu tunggu syarat minima untuk pengeluaran. Kalau hari itu ada orang daftar join jadi dropship, hari tu juga payment anda akan dibayar. 


Anda boleh update Payment Setting untuk terima komisyen RM 50 pada bila-bila masa. 

4. Tutorial Lazdrop Asia


Kepada user/dropshipper yang terlepas kelas online atau miss tutorial yang Admin ajar, anda boleh belajar pada bila-bila masa saja dalam applikasi ini sekarang!

NOTE : Untuk installer update terbaru ni, pastikan anda install dan REGISTER sekali lagi, tapi register guna username yang anda guna sekarang, jadi nanti data akan automatic update je, jadi tak perlu create ID baru. 


Daftar baru tapi letak username yang anda sedang guna sekarang. Kalau pengguna baru boleh direct sign up dan mintak ID dekat Admin.

INFO TAMBAHAN MENGENAI PENGIKLAN DALAM LAZDROP ASIA

Corak pembayaran komisyen oleh beratus pengiklan tersebut adalah berbeza mengikut jenis-jenis tawaran yang ditawarkan oleh pengiklan itu sendiri. Berikut adalah jenis bentuk tawaran :

1. CPA
2. CPS
3. CPI
4. CPL
5. CPC

1. CPA adalah Cost Per Acquisition maknanya bila orang klik link kita, diorang daftar dan langgan service pengiklan tersebut dan kita dibayar komisyen. Biasanya pengiklan jenis ni adalah syarikat-syarikat insuran,bank dan pinjaman. Contoh pengiklan jenis ni macam PanelPlace,Ringgit Plus dan sebagainya

2. CPS adalah Cost Per Sale yang ni selalu Admin promotekan di social media. Bila orang klik link kita, orang shopping dan terima barang then kita dibayar komisyen mengikut percentage yang pengiklan offer daripada harga barang yang customer beli. Contoh pengiklan jenis CPS ni adalah Lazada,Shopee,Zalora,MrDIY

3. CPI adalah Cost Per Install. Yang ni bila orang klik link kita, diorang install app pengiklan dan kita dapat bayaran.

4. CPL adalah Cost Per Lead. Yang ni bila orang klik link, mereka subscribe atau langgan apa-apa tawaran oleh pengiklan dan kita dibayar komisyen. Contoh syarikat yang offer CPL adalah seperti CityBank Credit card. Komisyen semahal RM 230 sekali lead. 

5. CPC adalah Cost Per Click. Yang ni bila orang klik link, mereka singgah website pengiklan dalam tempoh tertentu dan kita dibayar komisyen. 


Macam mana nak join dropship Lazdrop Asia? 

Kami membuka peluang kepada orang ramai untuk join dan buat dropship guna applikasi Lazdrop Asia mengikut pakej yang kami tawarkan :

Pakej A : RM 150 setahun 
Pakej B : RM 250 seumur hidup

Lepas join anda akan dapat :

๐Ÿ‘‰Installer app eksklusif Lazdrop Asia beserta ID 
๐Ÿ‘‰Dapat join group Telegram
๐Ÿ‘‰ Dapat join group business di Facebook
๐Ÿ‘‰ Ada banyak tutorial di blog kami lazdropasia.com
๐Ÿ‘‰ Automatik boleh join Referral Program(Komisyen RM 50 per installer)

Dalam applikasi Lazdrop Asia ni kami dah mudahkan urusan dari segi procedure nak buat shoplink atau link product kepada klik itu dan ini saja. Tambahan app Lazdrop Asia ni juga ada banyak tutorial macam digital marketing,group business dan group cadangan product. Pendek kata semua kemudahan untuk buat dropship ada dalam 1 applikasi Lazdrop Asia sahaja!

๐Ÿ‘‰ Join Lazdrop Asia sekarang DI SINI


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!


Iklan

Olymtrade

Buat Duit sehingga USD 60 ke USD 300 setiap hari

FREE JOIN

Siapapun boleh jana pendapatan secara online dimana saja anda berada guna fon jer. Join sekarang FREE ja